Creëer een knus en gezellig huis met gordijnen

Nu we de herfst naderen, beginnen we meer tijd binnenshuis door te brengen. De tijd voor gezellige avonden met aangestoken kaarsen staat voor de deur en het is belangrijk dat onze woningen gezelligheid en sfeer uitstralen. Een sfeervolle ingerichte woning is eenvoudig te realiseren door knusse gordijnen op te hangen. Gordijnen zijn mooie interieurdetails die zowel veel diepte geven aan een kamer als het gezelliger en wamer laat aanvoelen.

Het interieur opfleuren en vernieuwen is leuk voor de herfst. Met gordijnen kun je gemakkelijk de gezellige factor in huis verhogen. Textiel maakt je huis over het algemeen veel sfeervoller en geeft een warme indruk. Ons huis is een toevluchtsoord waar we moeten kunnen ontspannen en waar we ons veilig moeten voelen. Het is belangrijk om het met zorg in te richten om een aangename omgeving te creëren. Als je geen gordijnen in huis hebt, zul je verrast zijn door het verschil als je een paar gordijnen gaat ophangen. Een kamer zonder gordijnen kan erg kil en saai aanvoelen en je zult er geen spijt van krijgen om dit met gordijnen in te richten. Met gordijnen kun je zowel de uitstraling van de kamer verbeteren als vernieuwen.

Creëer de illusie van grotere ramen en krijg een hotelgevoel

Met gordijnen kun je zowel een breed raam stijlvol omlijsten als een kleiner raam groter laten lijken door de gordijnen meer aan de zijkanten van het raam op te hangen. Een tip kan zijn om de gordijnroede een beetje breder te laten dan het raam, ongeveer 20-30 cm, zodat niet alle gordijnstof voor het raam komt te hangen. Het verbreden van de gordijnroede, maakt het raam echt visueel groter. Veel mensen gebruiken ook plafondrails bij het ophangen van gordijnen om de gordijnen van plafond tot de vloer te laten reiken. De hotelstijl met gordijnen beklede kamerhoge muren is de afgelopen jaren erg populair geworden. Hhet creëert een luxe en elegante sfeer in je huis!

Hang meerdere gordijnen bij elkaar

Als je een breed raam hebt, kan het erg leuk zijn om meerdere gordijnen bij elkaar te hangen. Door gebruik te maken van twee gordijnroeden of plafondrails met meerdere groeven, kun je eenvoudig verschillende gordijnen bij elkaar hangen. Een goed voorbeeld is dat luxe fluwelen gordijnen goed combineren met luchtige dunne gordijnen. Het luchtige gordijn zorgt ervoor dat het daglicht nog steeds naar binnen valt en het zware gordijn zorgt ervoor dat alles heel elegant en warm aanvoelt. Je kunt deze gemakkelijk dicht trekken wanneer je de gordijnen wilt sluiten.

Groot aanbod van verschillende gordijnen

Gordijnen kunnen je interieur echt veraangenamen, maar het kan moeilijk zijn om het juiste gordijn voor de juiste plaats te kiezen. Er zijn veel leuke verschillende soorten gordijnen om uit te kiezen en hoewel je elk type gordijn kunt ophangen waar je maar wilt, zijn er op sommige plaatsen variëteiten die beter passen dan op andere plaatsen. Iets om in gedachten te houden is dat het soort gordijn bij de stijl van een kamer past. Dunne gordijnen laten veel daglicht door en zijn lichter. Zware gordijnen maken het donkerder in huis. Het gordijn heeft een zwaardere val met prachtige golvende plooien die veel warmte en sfeer uitstralen.

Verduisterende gordijnen zijn een voorbeeld van gordijnen die heel goed in slaapkamers thuis passen. Ze zijn vaak gemaakt van grover materiaal of fluweel en hebben vaak een mooie val en een luxe uitstraling. Verduisteringsgordijnen zijn ook zeer functioneel omdat ze licht buitensluiten, storend geluid dempen en ze kunnen je kamer koeler maken. Daarom passen verduisteringsgordijnen bijzonder goed in je slaapkamer omdat deze positieve factoren je slaap kunnen verbeteren. Gordijnen in dik materiaal zijn ook goed als room divider. Een kamerverdeler die op een eenvoudige manier een kamer met broers en zussen of in een klein appartement de ruimte kan opsplitsen.

Gordijnen met multibandlengteszijn een voorbeeld van gordijnen die passen in alle verschillende kamers waar je de verduisteringsfunctie niet nodig bent. Dunne witte gordijnen zijn erg mooi en stijlvol, ze passen in alle decors, maar doen tegelijkertijd veel voor de uitstraling van het hele huis.

Er zijn ook veel verschillende kleuren en materialen om uit te kiezen. Gordijnen met patronen zijn perfect om meer kleur binnen huis te brengen en te contrasteren als je huis in stijlvolle kleuren is ingericht. Door een paar gordijnen in kleur te kiezen creëer je een mooi contrast. Als je meer wilt vasthouden aan de neutrale en effen kleuren, kun je kiezen voor een paar linnen gordijnen die een meer rustiek karakter hebben. Linnen gordijnen in beige of grijs zijn tijdloze keuzes die in elk huis passen.

Heb je zin om je huis sfeervoller te maken? Bekijk gerust ons volledige assortiment gordijnen hier!