Maak een lekker opgemaakt bed in de slaapkamer – 5 tips voor inspiratie

Een slaapkamer moet gezellig en ontspannend aanvoelen, het beddengoed speelt een grote rol omdat het bed het middelpunt is in de slaapkamer. Terwijl sommigen mensen houden van gekreukte linnen lakens die een perfect slordig beddengoed en een nuchtere sfeer creëren, gaan andere mensen meer voor de elegante stijl met zware fluwelen spreien en zijden lakens die doen denken aan een hotelkamer.

Een mooi opgemaakt bed kan je slaapkamer echt heerlijk en vredig laten aanvoelen, of je nu die hotelachtige omgeving wilt creëren of een meer ongedwongen ontspannen gevoel, het is belangrijk om fijn en mooi textiel hiervoor te hebben. Maar hoe krijg je eigenlijk het perfecte bed? Hier zijn enkele tips!

1. Donzige dekbedden en kussens

Het kopen van comfortabele dekbedden en kussens loont echt. Het draagt bij aan een betere nachtrust en als je kiest voor donzige dekbedden, zorg je er ook voor dat je bed er voller en mooier uitziet. Een tip kan zijn om een dubbele dekbed te gebruiken in plaats twee enkele om een saai bed te voorkomen.

2. Mooi beddengoed

Mooi en fijn beddengoed is belangrijk voor een mooi opgemaakt bed. Zowel voor het comfort, maar ook omdat het een leuk detail wordt in je slaapkamer. Er is beddengoed in verschillende materialen, misschien geef je de voorkeur aan luchtig katoen of glad katoensatijn? Kies een dekbedovertrek set die dezelfde kleur heeft als de rest van de kamer om een rode draad te volgen, of kies juist voor een dekbedovertrek set in prachtige patronen die een eyecatcher in de kamer worden. De variatie met bedtextiel is bijna eindeloos en er zijn zowel meer klassieke patronen als stijlvolle kleuren.

3. Verschillende textielsoorten in meerdere lagen

Door te werken met verschillend bedtextiel zoals spreien, bedrokken of plaids kun je meer volume creëren voor je opgemaakte bed. Probeer verschillende variaties uit om de stijl te krijgen die je leuk vindt. Een bedrok zorgt ervoor dat je slaapkamer er netjes uitziet, verbergt doffe bedpoten en creërt eventuele opbergruimte onder het bed. Als je een sprei wilt toevoegen, is het een tip om de sprei halverwege het bed neer te leggen, zodat je dekbedovertrek set nog steeds zichtbaar is. Je kunt bijvoorbeeld een rand van het dekbed over de sprei vouwen, waardoor het eleganter en opgeruimder aanvoelt, of je laat bijvoorbeeld een sprei terloops over het bed hangen voor een meer boheemse uitstraling.

4. Bescherm je bed

Je denkt misschien niet gelijk aan een matrasbeschermer maar het is een goed idee. Kijk naar matrasbeschermers en matrastoppers die je matras en bedbodem beschermen tegen onaangename vlekken, vloeistof en stof. Het is gemakkelijk te wassen, waardoor je je bed voor langere tijd fris en schoon kunt houden.

5. Decoreer met sierkussens

Verschillende kussenhoezen wordt de kers op de taart in je bed. Hier kun je echt werken met volume en verschillende maten. Begin met grotere kussens aan de achterkant en plaats kleinere aan de voorkant om een soort dynamisch gevoel te creëren. Of durf verschillende maten te mengen. Zachte kussens maken het bed echt uitnodigend en zijn heerlijk om tussen weg te zakken om een boek te lezen of gewoon even uit te rusten. Het leukste is dat je kunt kiezen uit allemaal verschillende stijlen. Kies je voor vrolijke bloempatronen of ga je voor stijlvolle beige kussenhoezen?

Met mooi textiel kun je van je bed een prachtig middelpunt van de kamer maken en wordt het extra gezellig om erin te kruipen. Voel je vrij om ons breed aanbod prachtig beddengoed te bekijken om een heerlijk opgemaakt bed te maken!