Wandkleden - Trendy en mooie muurkunst van stof

Nieuw seizoen betekent altijd nieuwe trends om je door te laten inspireren en iets dat dit najaar erg in is, is een wandkleed die thuis aan de muur hangt! Een wandkleed is een soort muurkunst die gemaakt is van stof. Meestal zijn wandkleden geborduurd of geweven en zijn er verschillende kleuren en motieven om uit te kiezen. Als je een kunstwerk in stof in je huis ophangt, voegt het meer warmte toe aan je huis en voelt het gezellig aan, wat extra fijn aanvoelt in de laatste maanden van het jaar.

Het is altijd leuk om het huis mooier en gezelliger te maken. Vooral als we de herfst naderen en er meer tijd binnen wordt doorgebracht. Het is een seizoen waarin we extra warmte en gezelligheid in huis willen voelen. Decoreren met textiel in warme en donkere kleuren is iets dat ons in staat stelt om eenvoudig deze sfeer thuis te creëren. Kleuren zoals bruin, donkerrood en donkergroen zijn kleuren die de herfst in huis halen, zo ook de tinten van oranje en donker hout. Vaak als we aan textiel denken, blijven de gedachten bij het bekende zoals kussens, plaids en andere stoffen. Waar je vaak niet meteen aan denkt zijn wandkleden van stof. Waarom niet een mooi wandkleed in rustige kleuren combineren met een poster in een donker walnootkleurig houten frame naast elkaar? Het zal niet alleen erg leuk zijn, maar het geeft ook de kamer een veel uitnodigender en warmere uitstraling.

Wanddecoratie van stof met natuurmotieven en patronen in reliëf

Voor veel mensen is de natuur een inspiratiebron en groen is een kleur die zich het hele jaar door mooi maakt in onze huizen. Samen met andere iets donkerdere kleuren wordt het echt gezellig in huis en in het najaar passen deze kleuren extra mooi bij elkaar. Het plantenrijk is vaak een inspiratie voor decoratie in huis om een landelijk en rustig gevoel te creëren. Het is meestal populair omdat we willen dat onze huizen een plek zijn om te ontspannen en waar we tot rust kunnen komen. De natuur heeft dat effect op velen van ons. Als je iets zoekt wat past in je huis, is misschien een wandkleed met een afbeelding van het bos of een botanisch motief een goede keuze! Er zijn ook veel wandkleden die een beige of bruine kleur hebben met discrete patronen die ook bijdragen aan het fijne aardse gevoel. Sommige wandkleden hebben een getuft patroon dat ze een beetje levendiger maakt. Sommige wandkleden hebben prachtige franjes als leuk detail. Er zijn dus wandkleden voor elk huis - of je nu op zoek bent naar een discretere in beige kleuren of naar een wandkleed met een speelsere uitdrukking.

Wandkleden zijn eenvoudig om op te hangen. Een wandkleed is mooi op veel verschillende plaatsen in huis en geeft je muur een nieuwe warme uitstraling, waar deze ook wordt geplaatst. Een wandkleed wordt een iets mooier detail in huis dat een beetje afwijkt van het klassieke schilderij. Het maakt het nog leuker als je kiest om beide met elkaar te combineren. Het wandkleed creëert een zacht contrast met het hoekige profiel van het schilderij. Ook kan het heel erg leuk zijn om een wandkleed te gebruiken in een mooie fotowand. Het zal je fotowand levendiger en unieker maken! Wandkleden zijn vooral geschikt in de kamers waar je je ontspannen wilt voelen, zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer of woonkamer. Het inrichten van deze kamers met zacht en warm textiel is een goede keuze. Als we daar binnenkomen willen we worden opgewacht door een uitnodigende en verwarmende sfeer.

Maak van je huis een gezellige plek waar je dit najaar tijd wilt doorbrengen met mooie Bekijk gerust ons assortiment leuke wandkleden die het je gemakkelijk maken om het heerlijke gezellige gevoel te creëren!