Vaatdoeken

Waar trekken je ogen vaak naar toe in een goed ingerichte keuken die je met zorg hebt ingericht? Op de saaie, lelijke wegwerp vaatdoekjes. Vervang de saaie wegwerp aanrechtdoeken door stijlvolle stoffen vaatdoeken die je kunt hergebruiken door ze gewoon tussendoor te wassen. Je keuken ziet er steeds beter uit en is milieuvriendelijker – perfect! Welkom bij ons bij BGA.NL en vind je volgende vaatdoek van stof!

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  Tonen 0 producten

  Sorry

  Found no products

  SCHOONMAAK- EN AANRECHTDOEKEN – EEN BETERE KEUZE

  Maak een slimme keuze en kies voor schoonmaakdoeken van stof in plaats van saaie wegwerpdoeken voor je keuken! Een aanrechtdoekje is natuurlijk een must in de keuken, zodat je voor het eten de tafel schoon kunt maken of waterspatten op het aanrecht gemakkelijk kunt drogen. Een goede vaatdoek heeft meer toepassingen dan dat! Stoffen schoonmaakdoeken zijn perfect voor het schoonmaken in huis. Je kunt in de keuken en vele andere oppervlakken gemakkelijk schoonmaken met een stoffen schoonmaakdoek en een glanzend schoon resultaat krijgen. Ze zijn handig om binnen handbereik in de keuken te hebben om snel broodkruimels op te vegen na de lunch of koffieringen na het koffiedrinken te verwijderen. Je kunt er ook een paar in de schoonmaakkast bewaren om gemakkelijk te kunnen pakken en eenvoudig schoon te maken. Ze zijn gewoonweg ideaal om mee schoon te maken. Het leuke is ook dat een stoffen doek er mooier uitziet en hierdoor een zeer stijlvol detail in je huis wordt.

  Het feit dat je nieuwe fijne vaatdoek een goed absorptievermogen heeft, zodat het gemakkelijk water kan opnemen en niet alleen een oppervlak nat kan maken is een groot voordeel. Met een goede doek met goed absorptievermogen, kunt je verschillende soorten oppervlakken schoonmaken zonder bang te hoeven zijn voor krassen, zoals op een mooie woonkamertafel. Dus bij het kiezen van je vaatdoek kan het slim zijn om te bekijken van welk materiaal het doekje is gemaakt. Katoen en vlas zijn voorbeelden van materialen die vocht iets beter kunnen opnemen. Het is ook belangrijk dat de doek gemaakt is van slijtvast materiaal. Katoen is een voorbeeld van materiaal dat duurzaam en tegelijkertijd erg zacht is. Een katoenen doek kan daarom een zeer goede optie zijn!

  WAAROM KIEZEN VOOR EEN STOFFEN DOEK?

  Voelt het vreemd om een aanrechtdoekje te kiezen om vaker te gebruiken? Sommigen beweren dat een vaatdoek één van de grootste bacteriële hotspots van het huis is waar vuil gewoon groeit en gedijt en wordt ontmoedigd door herbruikbare doeken. Maar het kiezen van een doek in stof is iets dat zowel jou als het milieu ten goede komt en als je er goed voor zorgt, blijft het lang schoon en fris!

  Schoonmaakdoeken van stof kunnen in de wasmachine worden gewassen of je kunt je vaatdoek een paar minuten laten koken, samen met water en wat wasmiddel, afwasmiddel of bicarbonaat in een pan om bacteriën te laten verdwijnen en het wordt als nieuw. Volg altijd de wasinstructies op die op het doekje staan. Een gewone wegwerpdoek moet vaak worden vervangen, zodat de bacteriën niet te kunnen groeien. Het vaak vervangen geldt natuurlijk ook voor je stoffen doeken. Als je je aanrechtdoekjes één keer per week wast, houd deze dan schoon en fris. Het beste kan zijn om een kleine voorraad te kopen, zodat je kunt wisselen tussen de wasbeurten. Je kunt ook verschillende kleuren gebruiken tijdens het afstoffen en een andere om de gootsteen tussentijds mee schoon te maken, dan is het slim om verschillende kleuren schoonmaakdoeken te gebruiken om ze gemakkelijk te onderscheiden! Erg belangrijk en hygiënisch is om verschillende schoonmaakdoekjes te gebruiken voor de keukenruimte en badkamer. Het doekje wat je gebruikt in sanitaire ruimtes dien je na elk gebruik uit te wassen. Dit vermindert de verspreiding van bacteriën en door met verschillende kleuren te werken, is het gemakkelijk om te herkennen welke je waarvoor gebruikt.

  Tussen het wassen door kun je je vaatdoek schoonhouden door het met goed koud water uit te spoelen en in de lucht te laten drogen en op te hangen. Bacteriën krijgen zo minder snel kans. Als je ervoor kiest om een stoffen aanrechtdoekje te gebruiken, maak je een klimaatslimme keuze en lever je een goede bijdrage aan het milieu. Tegelijkertijd is het een goede keuze voor jezelf omdat je niet na hoeft te denken over het kopen van nieuwe wegwerpdoekjes tijdens het winkelen.

  Een ander positief punt is dat een stoffen doek een veel langere levensduur heeft dan een wegwerpdoek. Dankzij de duurzame stof gaat het langer mee en kun je het vele malen opnieuw gebruiken. Zo wordt het een veel milieuvriendelijkere optie voor je keuken.

  NIET ALLEEN EEN SLIMME KEUZE – OOK HEEL ERG LEUK

  Een stoffen doek heeft niet alleen praktische voordelen. Een mooie vaatdoek ziet er ook veel leuker uit. Het is zo saai met wegwerpdoekjes in felle kleuren die in multipacks worden geleverd en lelijk zijn in je keuken. Dan is een stoffen aanrechtdoek een perfecte optie! Door de wegwerp doeken te vervangen door stoffen krijg je ineens heel veel keuzemogelijkheden om schoonmaakdoeken uit te zoeken die bij jouw passen. Of het nu gaat om een mooie kleurrijke doek of een in een meer discrete zachte kleur die mooi opgaat in de rest van het interieur. Een stoffen doek past perfect als mooi interieurdetail in je keuken.

  Het kan een groot verschil maken om je dagelijkse taken met betere producten en schoonmaakaccessoires uit te voeren. Wees welkom bij ons assortiment leuke en praktische aanrechtdoeken voor een eenvoudiger dagelijks leven!