Fluwelen gordijnen

Geef je huis het warme gevoel dat alleen een fluwelen gordijn kan geven! Hier bij BGA.NL vind je een grote selectie gordijnen in dikke fluwelen stof. Onze fluwelen gordijnen zijn tijdloos vormgegeven en hangen mooi in allerlei woningen. Het gladde kleinharige oppervlak dempt het geluid en beschermt tegen geluid van buitenaf. De fluwelen gordijnen zijn verkrijgbaar in vele mooie kleuren en hangen net zo mooi in de kinderkamer als in de woonkamer. Wees welkom bij BGA.NL bij het zoeken naar trendy fluwelen gordijnen.

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  Tonen 0 producten

  Sorry

  Found no products

  LUXE EN ELEGANTE FLUWELEN GORDIJNEN

  Wat zwaardere gordijnen van een dikkere stof hebben echt iets speciaals. Hoe ze stijlvol een kamer omlijsten en dat bijzondere gevoel geven dat alleen een exclusief gordijn in een luxe uitvoering kan creëren. Een gordijn van fluweel is zo'n mooi gordijn dat gemaakt is van dikke stof. Het fluwelen gordijn heeft een zeer glad en zacht oppervlak met een korte pool. Het mooie oppervlak spreekt op esthetisch gebied aan én het heeft vele praktische voordelen.

  HET FLUWELEN GORDIJN IS ZOWEL PRAKTISCH ALS ESTHETISCH

  Het fluwelen gordijn is een goede optie om verschillende redenen, en naast dat het erg aanspreekt in een kamer vervult het ook veel functies. Het primaire doel van een fluwelen gordijn is niet verduisteren, maar fluwelen gordijnen kunnen een beetje verduisterend zijn in een kamer, omdat ze gemaakt zijn van grover materiaal en niet zoveel licht doorlaten. Daarom kunnen ze extra geschikt zijn voor een slaapkamer, die je soms makkelijk wilt verduisteren en wilt voorkomen dat er licht naar binnen valt. Fluwelen gordijnen kunnen ook geschikt zijn voor in de woonkamer. Het kan fijn zijn om het licht een beetje af te schermen, bijvoorbeeld als je tv kijkt gedurende de dag, zodat je geen last hebt van irritaties door de zon die reflecteert op je tv-scherm. Hoe verduisterend een gordijn is hangt meestal af van de weeftechniek waarmee het gordijn is gemaakt. Het zachte, gladde oppervlak van een fluwelen gordijn zorgt ook dat het gordijn wat grover wordt, wat ook geluiddempend kan werken. Een grover gordijn kan helpen ongewenste geluiden buiten te houden en maakt de kamer stiller. Dat kan prettig zijn tijdens de nacht, als je bijvoorbeeld in het centrum woont of veel buren hebt. Dan is het ook fijn om een vorm van inkijkbescherming te hebben, wat het fluwelen gordijn biedt.

  EEN ZWAARDER GORDIJN HEEFT EEN MOOIE VAL

  Er zijn gordijnen met verschillende zwaartes en soms kan er staan dat een gordijn een bepaald aantal gsm is. Gsm is gramgewicht en betekent in principe wat het gewicht per vierkante meter stof is, dus hoe hoger de gsm-waarde, hoe zwaarder het gordijn. Een extra zwaar gordijn, van bijvoorbeeld 300 gsm, geeft het gordijn een zeer mooie val. Het gewicht zorgt dat het gordijn stevig op de vloer valt, en zorgt voor een extra luxe uitstraling. Kies je voor een lichter gordijn, dan kan het gordijn er lichter en zwevend uitzien. Dus welke zwaarte je moet kiezen hangt af van het effect waar je naar op zoek bent.

  FLUWELEN GORDIJNEN IN VEEL VERSCHILLENDE KLEUREN

  Fluwelen gordijnen hebben echt een mooie glans en ze zijn in zoveel verschillende varianten te vinden, dat er altijd voor ieder wat wils is. Wij vinden dat je een fluwelen gordijn niet als optie moet wegschuiven, alleen omdat je niet de kleur vindt die je zoekt. In ons assortiment vind je alles van beige fluwelen gordijnen, zwarte fluwelen gordijnen tot klassieke witte fluwelen gordijnen. Als je iets kleurrijkers zoekt dan vind je dat natuurlijk ook. Misschien zoek je een paar roze of zachtgroene gordijnen voor een prachtig vleugje kleur in huis? Kies uit verschillende tinten in ons grote, maar zorgvuldig geselecteerde assortiment met prachtige fluwelen gordijnen.

  FLUWELEN GORDIJNEN MET RINGEN

  Er zijn niet alleen verschillende kleuren om uit te kiezen, maar ook veel verschillende soorten ophangmethoden voor fluwelen gordijnen. Fluwelen gordijnen met ringen zijn een handige keuze, en zijn zeer makkelijk op te hangen. Ringgordijnen van fluweel worden makkelijk op een gordijnroede gehangen, waardoor ze makkelijk te verwisselen zijn en je makkelijk kunt aanpassen hoe de gordijnen vallen op de stang door deze meer uit te trekken in de breedte. Een fluwelen gordijn met ringen is dus zeer makkelijk om bij het raam te hangen, want het enige wat je nodig hebt is een op zijn plek gemonteerde gordijnroede, en dan ben je zo goed als klaar. Dat betekent ook dat een fluwelen gordijn makkelijk verwisseld kan worden en je makkelijk kunt variëren tussen verschillende modellen, want in principe heb je daar geen werk aan. Bovendien zijn ze makkelijk dicht te trekken voor het raam, en zijn ze perfect in een kamer waar je soms makkelijk het licht buiten wilt kunnen sluiten, bijvoorbeeld als je een middagdutje wilt doen en de zon fel in de kamer schijnt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ringgordijnen alleen op een gordijnroede passen en niet gebruikt kunnen worden met een gordijnrail.

  FLUWELEN GORDIJNEN MET PLOOIBAND

  Een ander alternatief is fluwelen gordijnen met plooiband. Gordijnen met plooiband zijn een handige optie, omdat deze optie veel verschillende ophangmogelijkheden biedt in één, en jij een grotere variatiemogelijkheid krijgt. Een gordijn met plooiband betekent dat het gordijn op verschillende manieren opgehangen kan worden - met behulp van lussen, door de plooiband direct op de stang of met plooibandhaakjes. Dit betekent dat de gordijnen met plooiband geschikt zijn voor zowel gordijnroedes als gordijnrails, afhankelijk van welk alternatief je kiest. Als je een rail kiest, dan krijg je daarmee ook een grotere variatiemogelijkheid in hoe hoog je de gordijnen kunt hangen. Sommigen hangen hun gordijnen het liefst aan het plafond, wat voor dat echte exclusieve en luxe gevoel in huis zorgt, vooral met een paar fluwelen gordijnen. Je bent van harte welkom om onze fluwelen gordijnen te bekijken in verschillende kleuren en met verschillende ophangmogelijkheden om het fluwelen gordijn te vinden dat het best bij jou thuis past!