Lange gordijnen

Met iets hogere plafonds, die je vaak aantreft in oudere gebouwen, kan het lastig zijn om gordijnen te laten passen van normale lengte. In onze categorie lange gordijnen vind je dezelfde mooie gordijnen - maar dan met een lengte tot 300 cm. Onze lange gordijnen zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en materialen, zodat je een lang gordijn vindt dat bij jou en je huis past. Welkom bij een assortiment lange gordijnen voor in huis!

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  Tonen 0 producten

  Sorry

  Found no products

  LANGE GORDIJNEN DIE VAN PLAFOND TOT VLOER REIKEN

  Als een kamer leeg en kaal voelt, dan ontbreekt er vaak een paar mooie gordijnen. Als je bovendien een groot raam of hoog plafond hebt, kan het erg mooi zijn om een paar lange gordijnen op te hangen. Soms wil je gewoon een paar extra lange gordijnen, zowel voor het exclusieve als mooie gevoel dat een paar gordijnen toevoegt, maar vooral om echt dat gezellige gevoel te creëren. Extra lange gordijnen zijn perfect voor hoge ramen en geven de illusie van grotere ramen en grotere kamers, terwijl het tegelijkertijd de kamer meer diepte geeft en deze gezelliger maakt.

  LANGE GORDIJNEN BIEDEN MEER MOGELIJKHEDEN

  Lange gordijnen kunnen echt een hotelgevoel creëren in huis, en het is leuk om voor lange gordijnen te kiezen omdat het je de mogelijkheid geeft ze op verschillende manieren op te hangen. Sommigen hangen hun gordijnen het liefst laag op zodat de stof mooi op de vloer valt, terwijl anderen het mooier vinden om de volledige lengte van de gordijnen te gebruiken om hun gordijnen hoog aan de muur te hangen of ze van het plafond te laten hangen.

  Lange gordijnen zijn net zo mooi om op te hangen met een gordijnroede als met een gordijnrail. Het is alleen belangrijk om te controleren welke soort bevestiging de gordijnen hebben. Gordijnen met plooiband zijn geschikt voor alle soorten ophangmethoden. Met een plooiband kunnen gordijnen direct met de lussen aan de gordijnroede worden gehangen of met behulp van ringen, haakjes of een gordijnrail.

  KIES UIT VERSCHILLENDE MATERIALEN

  Lange gordijnen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en materialen om uit te kiezen. Maar dat je graag gordijnen wilt die extra lang zijn, betekent niet dat deze niet esthetisch kunnen zijn. Misschien wil je wel een paar fluwelen, linnen of katoenen gordijnen ophangen? Het wordt sowieso stijlvol, en welk materiaal je kiest kan worden aangepast op basis van in welke kamer je de gordijnen gaat hangen en hoe de kamer verder is ingericht.

  Als je veel zware kleuren in je interieur en op je muren hebt, is het misschien vanzelfsprekend om voor luchtigere gordijnen te kiezen. Als je kamer kil en leeg voelt, zijn een paar grovere gordijnen die het raam echt op een stijlvolle manier omlijsten en meer diepte aan de kamer geven misschien beter. Het kiezen voor fluwelen gordijnen geeft de kamer een zeer zacht gevoel en dat kan mooi zijn als je bijvoorbeeld veel hoekige en stijlvolle meubels hebt. Maar één ding is zeker, en dat is dat ongeacht waar of welke gordijnen je op wilt hangen, het extra mooi en luxe wordt als je gaat voor een paar lange gordijnen die van het plafond tot de vloer reiken.

  HOE LANG MOETEN GORDIJNEN ZIJN?

  Hoe lang gordijnen die jij nodig hebt moeten zijn, hangt af van de afstand tussen het plafond en de vloer, of je wilt dat de gordijnen tot de vloer komen of een paar cm erboven. Het is altijd belangrijk om te meten welke lengte je nodig hebt voordat je je lange gordijnen gaat kopen. In ons assortiment met lange gordijnen kun je gordijnen vinden met een lengte tot 300 cm.

  HANG JE LANGE GORDIJNEN AAN HET PLAFOND

  Een paar lange gordijnen ophangen aan het plafond is iets dat echt trendy geworden is. Het ziet er niet alleen mooit uit, maar geeft ook de illusie van grotere ramen. Als je je gordijnen aan het plafond wilt hangen, heb je lange gordijnen nodig zodat ze tot de vloer komen, en geen vervelende ruimte overlaten tussen de vloer en het gordijn.

  Gordijnen aan het plafond hangen is soms het enige alternatief, bijvoorbeeld als je in een ouder gebouw woont met een hoger plafond, met zeer grote ramen die misschien wel van plafond tot vloer komen, of gewoon dat luxe hotelgevoel in huis wilt halen. In een kleinere kamer kunnen gordijnen die aan het plafond hangen de illusie geven van een hoger plafond en zo de kamer ruimer doen lijken.

  HOE BEVESTIG JE GORDIJNEN AAN HET PLAFOND?

  Maar hoe bevestig je dan gordijnen aan het plafond? Het kan lastig lijken om je gordijnen aan het plafond te bevestigen, maar dat hoeft het niet te zijn. Een gordijnroede kan aanlokkend zijn en een vertrouwde keuze, en uiteraard kun je gebruik maken van een gordijnroede en deze hoog bevestigen. Maar het resultaat is niet altijd even goed. Als je gordijnen aan het plafond wilt bevestigen, is het het beste om de klassieke gordijnroede te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor een gordijnrail voor aan het plafond. Je bevestigt een gordijnrail makkelijk aan het plafond met plafondbeugels op de plek waar je hem wilt hangen.

  Het is zoals gezegd vrij makkelijk om een paar lange gordijnen op te hangen aan het plafond, maar het kan toch belangrijk zijn om een aantal dingen in gedachten te houden. Het eerste is dat je altijd moet doen als je gordijnen gaat ophangen is meten. Je kunt moeten meten om te weten te komen hoeveel ruimte je hebt tussen het plafond en de vloer, en welke gordijnlengte je nodig hebt. Je moet ook meten hoever je ze van de muur wilt hangen, en met welke afstand tot de muur je je plafondbeugels moet bevestigen. Een andere tip die het extra stijlvol maakt is om de gordijnen zo te hangen dat ze niet alleen het raam bedekken, maar wat meer aan de zijkant hangen van het raam en meer van de muur bedekken en niet een te groot deel van het raam in beslag nemen. Dat geeft de illusie van een breder raam en je krijgt een mooiere lichtinval. Als dat het resultaat is dat je wilt bereiken, moet je kiezen voor een gordijnrail die breder is dan het raam zelf. Met een gordijnrail is het ook makkelijker om de gordijnen dicht te doen als je kiest voor een gordijnrail met glijmechanisme en je gordijnen vastmaakt met plooibandhaakjes. Het is fijn om de gordijnen dicht te kunnen doen als je even privacy wilt. Lange gordijnen aan het plafond hangen is zowel mooi met dunne als dikke gordijnen.

  EEN KAMER AFSCHERMEN MET LANGE GORDIJNEN

  Met gordijnen kun je perfect kamers in huis afschermen of creëren, en lange gordijnen zijn perfect hiervoor omdat in dit geval de gordijnen van plafond tot vloer moeten reiken. Ook hier zijn zowel dunne als dikke gordijnen mooi. Als jullie met meerdere personen zijn thuis, kan het fijn zijn om dikke gordijnen te gebruiken die ook geluiddempend werken, maar als het gaat om een slaaphoekje in een kleiner appartement waar je alleen woont, is een luchtig en dun gordijn prima. De keuze van gordijn gaat altijd om welk gevoel je wilt creëren en voor welk doel je het gordijn wilt gebruiken.