Strikgordijnen

Mooie gordijnen helpen bij het creëren van de juiste sfeer in huis. Met een paar strikgordijnen krijg je een elegant en romantisch gevoel in de kamer. Zoals de naam al doet vermoeden, is het gordijn aan de gordijnroede gebonden met strikken, waardoor het gordijn een mooie val en een stijlvolle ophanging krijgt. De lengte van de strikken is eenvoudig aan te passen aan je eigen stijl en je kunt ervoor kiezen om je gordijn te strikken met discrete lussen of met grote elegante strikken. Wees welkom bij ons assortiment strikgordijnen!

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  Tonen 0 producten

  Sorry

  Found no products

  Strikgordijn – een romantische en boheemse keuze

  Prachtige gordijnen geven elke kamer een huiselijke uitstraling en het ontwerp en de stijl van het gordijn kunnen de toon zetten voor de hele sfeer. Een strikgordijn is een elegant gordijn dat aan de gordijnroede is vastgemaakt met strikken. De strikken geven een karakteristieke en decoratieve uitstraling en geven het gordijn een levendige val. De uitstraling van het gordijn is verfijnd en romantisch - een gevoel dat als je dat wilt je kunt versterken, door onder andere de materiaalkeuze. Je kunt er ook voor kiezen om een meer speelse sfeer te benadrukken door een meer gedurfd patroon uit te zoeken. Het gordijn past op de meeste soorten gordijnroedes en is daarom een uitstekende keuze wanneer je het huis snel en eenvoudig wilt opfleuren met een nieuwe kleur of een nieuwe spannende textuur.

  Je kunt er voor kiezen om je gordijnen te combineren met ander textiel in hetzelfde thema. Dat is een eenvoudige truc om elke kamer gezelliger en persoonlijker te maken. Als je bijvoorbeeld kiest om je woonkamer in te richten met romantische kussens en plaids op de bank samen met een paar prachtige strikgordijnen krijgt de hele kamer een meer tijdloze, romantische uitstraling.

  Pas de ophanging aan jouw stijl aan

  Dankzij het slimme ontwerp van het strikgordijn kan deze eenvoudig worden aangepast aan jouw stijl – je hoeft alleen maar te beslissen op welke manier je het gordijn wilt vastmaken. Als je een meer neutrale ophanging wilt, kun je het gordijn vastmaken met kleine lusjes die discreet aan de achterkant van de gordijnroede kunnen worden verborgen. Je kunt er ook voor kiezen om decoratieve strikken te maken om je gordijn een meer romantische uitstraling te geven. Of waarom de linten niet langs het gordijn laten hangen voor een casual uitstraling? De keuze is aan jou!

  Strikgordijnen kunnen met vrijwel elk type gordijnroede worden opgehangen. Je kunt een gordijnroede gebruiken die je al hebt of je kunt in een nieuwe investeren wanneer je nieuwe gordijnen koopt. Gordijnroedes zijn er in vele kleuren, lengtes, modellen en materialen en de keuze van de roede kan mee helpen om je interieurstijl te benadrukken. Een lange gordijnroede die breder is dan het raam - waarbij de gordijnen meer aan de zijkant hangen en de ruit niet afdekken – geeft de illusie dat het raam breder is dan het in werkelijkheid is. Een andere truc is om materiaal te kiezen op basis van het uiterlijk van het gordijn - een gordijnroede van natuurlijk materiaal geeft het geheel een natuurlijkere uitstraling, terwijl een eenkleurige gordijnroede met een eenvoudige knop een moderne uitstraling geeft.

   

  Het materiaal brengt het gevoel in de kamer

  Strikgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen die allemaal hun persoonlijke stempel drukken. Het is daarom een goed idee om het gordijn te kiezen dat bij jouw huis past. Wil je veel licht in een ruimte zodat het een frisse uitstraling heeft? Of heb je liever een materiaal dat het patroon van het gordijn benadrukt? Misschien wil je een nieuwe, opwindende textuur die past bij ander textiel en meubels in de kamer? Een mooi linnengordijn met strikken geeft veel licht in de kamer, terwijl de rustieke textuur een natuurlijk gevoel uitstraalt - perfect om de woonkamer een boost te geven! Katoenen gordijnen zijn een andere klassieker die in elke kamer van het huis passen. Een katoenen strikgordijn laat het licht ook door, maar het dichtere materiaal benadrukt vaak meer de kleur van het gordijn. Zo zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Het maakt niet uit welk materiaal of patroon je kiest, het stijlvolle ontwerp van het strikgordijn voegt elegantie en romantiek toe aan elke kamer.

  Vind de perfecte lengte van je strikgordijn

  De juiste lengte van het gordijn is belangrijk en het ophangen van te korte of te lange gordijnen is een veelgemaakte fout in het interieurontwerp. Het strikgordijn is super eenvoudig op te hangen en je kunt de lengte van het gordijn eenvoudig aanpassen zodat het perfect aansluit op je vloer. Het enige wat je hoeft te doen is het gordijn losser of strakker te knopen en de lengte wordt met enkele centimeters aangepast. Als je veel te lange gordijnen hebt die niet kunnen worden aangepast met behulp van de lengte van de banden, moet je misschien de gordijnen inkorten. Als dit voelt als een te moeilijke klus, hebben we handige gordijn accessoires– zoals zoomband – om je strikgordijnen eenvoudig te verstellen tot de gewenste lengte. Perfect voor wie niet altijd zo handig is met de naaimachine!

  Laat het strikgordijn een kleinere roomdivider worden

  Met een beetje fantasie kun je vele toepassingen vinden voor je textiel. Je kunt bijvoorbeeld je strikgordijn gebruiken om een ​​elegante roomdivider te maken - zonder dat je in het plafond hoeft te boren. Maak gewoon het gordijn vast aan een kledingrek, die je vervolgens het gewenste deel van de kamer laat bepalen. Je kunt een enkel, breder gordijn kiezen of twee gordijnen naast elkaar laten voor een meer geplooid resultaat. Het effect is prachtig - als een kleinere schermwand - terwijl de levendige val van de stof zorgt voor een dynamisch en luchtig gevoel. In tegenstelling tot afschermingsoplossingen met andere gordijnen, biedt dit geen afscherming tot aan het plafond. Afscherming met behulp van een kledingrek geeft echter een luchtiger gevoel in de ruimte, waardoor er ook meer licht binnenkomt. Een perfecte oplossing voor wie in een studio-appartement woont!