Cilinder kussens

Het cilinderkussen, ook wel het "rolkussen" genoemd, is een langwerpig, rond kussen met een tijdloos design dat net zo mooi tot zijn recht komt op de bank als op het opgemaakte bed. Onze cilindrische kussens zijn verkrijgbaar in vele mooie kleuren. Het cilinderkussen, in de vorm van een rol, kan als decoratie worden gebruikt, maar is ook erg zacht en knus om je hoofd op te laten rusten. Welkom bij onze wereld van moderne cilinderkussens in Scandinavisch design - BGA.NL!

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  Tonen 0 producten

  Sorry

  Found no products

  CILINDERKUSSEN - HET VEELZIJDIGE KUSSEN

  Heb je een te diepe bank thuis die esthetisch erg mooi is, maar ervoor zorgt dat je soms pijn in je rug krijgt? Heb je geprobeerd om deze comfortabeler te maken met vierkante kussens, maar merk je geen verschil? Dan kan een cilinderkussen zijn wat je nodig hebt. Een cilinderkussen kan voor de rug van de bank worden gezet voor extra steun voor je rug, en is erg comfortabel om tegenaan te leunen. Een cilinderkussen kan ook in bed worden gebruikt onder de knieën om te rusten, en biedt extra steun aan je onderrug als je ligt. Perfect wanneer je rustend in bed een spannend boek wilt lezen of wanneer je je kind voorleest. Natuurlijk is een langwerpig kussen ook fijn om je hoofd tegen te laten rusten als je het even rustig aan wilt doen. Om nog maar te zwijgen over hoe goed een cilindervormig kussen in huis past als contrast met andere kussens.

  WAT IS EEN CILINDERKUSSEN?

  Als je nog nooit gehoord hebt van een cilinderkussen, of rolkussen zoals het ook wel wordt genoemd, vraag je je misschien af wat het is. Een cilinderkussen is een langwerpig kussen met een cilindervorm dat vaak gemaakt is van katoen of polyester. Cilinderkussens zijn vaak gevuld met een soort schuim dat wat vaster of zachter is. Als je een vast cilinderkussen zoekt, is een kussen met polyestervulling een goed alternatief.

  CILINDERKUSSENS KUNNEN ALS VERSTEVIGING WORDEN GEBRUIKT

  Cilinderkussens zijn zeer veelzijdige kussens. Soms wordt een cilinderkussen ook wel verstevigingskussen genoemd, omdat het kussen zo'n goede steun biedt. Het cilindervormige kussen kan een situatie vergemakkelijken en steun bieden aan verschillende delen van het lichaam. Zoals onder je benen, bij je nek of in je rug. Een cilinderkussen is perfect voor je onderrug en zorgt dat je deze minder hoeft te belasten, en is perfect als rugkussen. Het is de handige vorm die ervoor zorgt dat het cilinderkussen voor zoveel dingen geschikt is. Velen vinden het zelfs fijn om te slapen met het cilindervormige kussen onder de knieën gedurende de nacht.

  Er zijn veel situaties waarin het handig is om een cilinderkussen bij de hand te hebben, en is perfect als je lichamelijke pijn hebt. Voor zwangern kan een cilinderkussen verlichting bieden en het comfortabeler maken, ongeacht of je even wilt rusten op bed of op de bank. Ook voor vrouwen die borstvoeding geven kan een cilindervormig kussen zeer fijn zijn en extra goede steun bieden voor beiden. Voor wie van yoga houdt kan een cilinderkussen ook handig zijn tijdens het rekken en strekken of als steun bij verschillende houdingen.

  Ook als je graag knutselt is een cilinderkussen een must. Het kan fijne ondersteuning bieden tijdens het haken en breien, want als je dit vaak doet kun je last krijgen van pijnklachten in je bovenlichaam. Dan kun je het kussen plaatsen op de plek waar het de beste steun biedt voor het lichaam. Ja, zoals jullie misschien wel begrijpen is een cilinderkussen in principe een must voor in huis, omdat het zo bruikbaar is!

  Zoals eerder genoemd is een cilinderkussen extra comfortabel voor op een diepe bank, maar ook bij harde banken is een cilinderkussen een redder in nood. Of op een bank met een lage rugsteun. Op harde banken bieden cilinderkussens extra zacht comfort, en kan samen met ander textiel worden toegevoegd, bijvoorbeeld achter de rug of bij de leuning. Een cilinderkussen bij de armleuning plaatsen is perfect als je smalle armleuningen hebt die niet zo comfortabel zijn, dan kun je in plaats daarvan je arm laten rusten op een comfortabel rolkussen. Op een bank met lage rugsteun die tegen een muur staat kun je cilinderkussens plaatsen boven de rand van de bank. Het is erg fijn om achterover te kunnen leunen tegen een stevig maar zacht cilinderkussen. Cilinderkussens zijn ook comfortabel voor in een fauteuil. Maar cilinderkussens hoeven niet alleen maar gebruikt te worden als steun voor het lichaam, of als complement voor iets dat ontbreekt aan je bank. Het is ook fijn en aangenaam om je hoofd erop te laten rusten, gewoon omdat je daar zin in hebt.

  EEN ZEER MOOIE DECORATIE

  Een rolkussen hoeft niet alleen maar gebruikt te worden om zijn functionele eigenschappen. Als je een rolkussens wilt omdat je de vorm mooi vindt, is dat natuurlijk hetgeen waar je mee in moet richten. Een rolkussen met zijn cilindervorm onderscheidt zich van de traditionele sierkussens en creëert een mooi contrast. Zowel op de bank als op een opgemaakt bed is het mooi om te decoreren met een cilinderkussen. Dat is eigenlijk het leukste moment van het inrichten - wanneer de grotere meubels gekozen zijn en het tijd is om de decoraties te plaatsen. Cilinderkussens uitkiezen en zorgvuldig plaatsen, kiezen welke kleuren je wilt en welke kussens naast elkaar komen te staan op de bank. Een bank of bed met mooie sierkussens in verschillende vormen zoals ronde kussens en cilindervormige kussens wordt een echte blikvanger in huis, en zorgt voor een uitnodigendere uitstraling.

  Decoraties in huis zijn echt iets waar je een persoonlijk tintje mee kunt geven aan je inrichting. Met cilinderkussens kun je makkelijk verschillende kleuren en patronen in huis halen. Verschillende oppervlakken inrichten en meubels met cilindervormige kussens verhoogt de gehele uitstraling in huis, maakt het persoonlijker en mooier. Een cilinderkussen is een must in huis en is ontworpen om zacht maar toch stevig te zijn, om zijn vorm na verloop van tijd te behouden.