De fotomuur guide - Zo creëer je jouw eigen fotomuur

Hier laten wij verschillende sorten fotomuren voor jouw huis zien. Wij hopen dat je wordt geïnspireerd en dat je iets leuks vindt. Wij delen ook kant-en-klare sjablonen, geven tips & tricks en laten zien hoe je een stijlvolle fotomuur plant.

 

Een fotowand creëren is een goede manier om lege muren te vullen, een persoonlijke touch aan jouw huis te geven en om een sfeervolle omgeving te maken. 
Klinkt het moeilijk? Geen probleem, wij helpen je! Met onze tips kan je jouw huis een goede make-over geven!

Georganiseerde chaos

Mix materialen, kleuren en verschillende maten voor een speelse sfeer.
Op deze soort fotowand kan het ook stijlvol zijn om andere wanddecoraties te combineren, bijvoorbeeld spiegels.
Er zijn geen regels, jij bepaalt het natuurlijk helemaal zelf wat je voor je fotowand wil gebruiken.  Belangrijk is om te onthouden dat deze type fotowand grote ruimte eist.

Tavelvagg organiserat kaos

Laat de buitenrand met rust

Laat de buitenkanten van de lijst een vierkant vormen. Binnen de lijnen kan je vrij experimenteren met verschillende maten van motieven.  
Je kan ook staande of liggende lijsten & motieven gebruiken  om wat dynamiek te creëren.  
En waarom ook niet combineren met verschillende kleuren en materialen van de lijsten? Dat is echt iets wat nu modern is!
Deze soort fotowand is stijlvol om boven je bank, bed, bureau of andere meubel te hangen.

Tavelvagg jamna ytterlinjer

Ongelijke lijnen

Deze type fotowand lijkt op ”georganiseerde chaos”.
In tegenstelling tot georganiseerde chaos, waar d’r geen lijnen of regels zijn, gebruiken wij hier lijnen om genoeg afstand te creëren tussen elke lijst. Echter zijn de buitenste lijnen ongelijk. Combineer graag vormen, maten, materialen en kleuren!
Wil je het simpel houden kan je ook bij een kleur & stijl blijven.
Deze soort fotowand past geweldig bij kleiner ruimtes en muuroppervlaktes. Misschien een paar stijlvolle keukenposters boven de keukentafel?

Tavelvagg ojamna ytterlinjer

Vloer tot plafond

Heb jij muren die helemaal leeg staan kan een fotowand van vloer tot plafond een stijlvolle en trendy keuze zijn.
Heb jij een hoek in je kamer die saai en leeg voelt? Wees niet bang om die ruimte te gebruiken voor een fotowand die zich uitstrekt over beide muren, en van vloer tot plafind. Wij raden aan een grotere formaat motieven en lijsten te gebruiken en plaatst deze met meer ruimte dan bij traditionele fotowanden.
Combineer graag ook verschillende materialen & kleuren voor een meer levendig gevoel. Combineer ook postermotieven met eigen foto’s.
Spiegel, lampen, of een andere wanddecoratie past ook erg goed voor deze type fotowand.

Tavelvagg golv till tak

Fotoplanken

De fotoplank is een leuk en goedkoop alternatief voor de boekenkast! Deze soort fotowand makkelijk te variëren.
Het is erg stijlvol om fotoplanken van vloer tot plafond te hebben. Zet je eigen touch aan de muur door de fotoplanken te vullen met posters, lijsten, foto’s en vul het in met jouw meubels fotoalbum of bloemen. Hier zijn geen regels!
In plaats van een traditionele fotowand past een fotoplank ook erg goed boven een meubel. Hier is het ook stijlvol om lijsten met boeken, fotoalbums, kaarsen of andere decoraties te combineren.

Fotoplanken

Kant-en-klare sjablonen

Er zijn eindeloze mogelijkheden wanneer je een fotowand creëert! Nog steeds onzeker? Om de planning en keuze van fotowand te versoepelen hebben wij wat kant-en-klare sjablonen gemaakt die je kan gebruiken om de muren in je huis een mooie make-over te geven!

Tavelvagg mall

Keuze van motief

Gebruik stijlvolle posters met verschillende soorten motieven. Foto’s, abstracte kunst, grafische vormgeving enz. D’r zijn geen grenzen! Wil je het clean houden? Dan kan het stijlvol zijn om alleen zwart-witte motieven te gebruiken, of je aan kleuren die al in de kamer bestaan houden.

Voorbereiden

Voordat je het ophangt, begin dan met het uitleggen en plannen van je fotowand op de vloer. Je kan ook bijvoorbeeld washitape gebruiken om jouw lijsten aan de muur te markeren. Zorg ervoor dat de lijsten recht hangen en dat er gelijke afstand tussen zit. Een tip is om een waterpas te gebruiken!

Veel succes!