Ophanging

(88)

Hieronder vind je al onze producten om lijsten mee op te hangen. Wij hebben zowel praktische klassiekers zoals schilderijhaakjes, als nieuwe, frisse en moderne producten zoals fotodraad en meer.

Neem een kijkje in ons assortiment hieronder - je vindt hier alles wat je nodig hebt om je lijsten op een handige en mooie manier op te hangen. Je hoeft alleen de producten uit te kiezen die je het meest aanspreken.

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  • Prijs
  Tonen 88 producten
  -40%
  Hallmiba Houtschroef TFXH 4,0x30 mm staal gegalvaniseerd gehard 19 stuks

  Houtschroef TFXH 4,0x30 mm staal gegalvaniseerd gehard 19 stuks

  8 in stock online
  Manufacturer: Hallmiba
  This product will be discontinued when sold out
  Open 51062262 in admin

  €2.95 €4.95
  Tonen 88 producten

  Posterophangsystemen voor alle muren

  Bij ons vind je posterophangsystemen voor alle soorten muren. Het maakt niet uit aan wat voor soort muur je de poster wilt ophangen, we hebben de perfecte oplossing voor je. Met het juiste ophangsysteem kun je erop vertrouwen dat je posters blijven hangen. Er zijn veel verschillende posterophangsystemen voor verschillende soorten muren, gewicht en natuurlijk wensen. Misschien wil je geen gaten in de muur boren, misschien woon je in een huurhuis, of misschien wil je een poster hangen waar je simpelweg niet in de muur kunt boren. Maak je geen zorgen, wij hebben voor elke situatie de oplossing!

  Het kiezen van het juiste posterophangsysteem is niet moeilijk!

  Door thuis of op je werk posters op te hangen kun je snel en makkelijk je huis en werkplek leuker en inspirerender maken. Maar om van je nieuwe posters te kunnen genieten, moeten ze natuurlijk wel stevig aan de muur zitten met behulp van het juiste soort posterophangsysteem. Wat moet je dan kiezen? Er zijn veel verschillende opties, maar het hoeft niet zo moeilijk te zijn om het juiste systeem voor jouw specifieke muur te kiezen. We hebben ook meer specifieke gidsen waarin we je meer vertellen over posterophangsystemen voor verschillende soorten muren, als je meer informatie nodig hebt!

  Waar moet ik aan denken voordat ik mijn poster ophang?

  Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt voordat je begint, om de klus sneller en makkelijker te kunnen klaren. Meet uit waar het posterophangsysteem moet komen en maak een kleine markering met een potlood op de muur, zodat je gemakkelijk kunt zien waar je je posterophangsysteem moet hangen. Gebruik een waterpas wanneer je je poster ophangt zodat deze recht en netjes hangt!

  Posters aan een betonnen muur hangen

  De meeste mensen denken dat betonnen muren lastig zijn, omdat het meestal meer werk kost om iets aan een betonnen muur te hangen. Maar het hoeft niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Door het juiste type posterophangsysteem te gebruiken voor je specifieke betonnen muur en poster, kun je ervoor zorgen dat je poster goed en stevig hangt en hoef je je geen zorgen te maken dat deze naar beneden naar beneden zal vallen en breekt. Je kunst zal goed vastzitten en nog lang mooi blijven!

  Wil je wat lichtere posters in kleinere formaten ophangen, dan is een zogenaamd betonhaakje of posterhaakje meestal voldoende. Een posterhaak is een kleine plastic haak met meerdere pinnen, die je in een betonnen muur kunt slaan. Posterhaken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waarbij de haak waar je de poster aan hangt ook verschillende afmetingen kan hebben. Om een posterhaak aan een betonnen muur te hangen, hoef je niet te boren. Ook blijven de gaten van de pinnen erg klein. Het enige wat je nodig hebt is een hamer.

  Als je poster echter wat zwaarder of groter is, kan het zijn dat een posterhaak niet sterk genoeg is voor het gewicht. Dan moet je schroeven en pluggen gebruiken om de poster stevig aan je betonnen muur te hangen. Om schroeven en pluggen te monteren moet je in de muur boren, waardoor de gaten iets groter worden. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je poster naar beneden valt.

  Hang posters aan een gipsmuur

  Gipsplaten in binnenmuren komen steeds vaker voor, misschien omdat het een brandveilig, flexibel en geluiddicht materiaal is. Het kan een beetje lastig lijken om posters aan gipsplaten te hangen, omdat de platen meestal niet dikker zijn dan 13 mm. Het kan dan lijken alsof je niet genoeg houvast hebt om iets aan op te hangen, maar zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn - met het juiste type posterophangsysteem voor je gipsplaat kun je elk montagepunt belasten met vele kilo's.

  Als je iets kleinere en lichtere posters hebt, raden we je aan een zogenaamde X-haak te gebruiken. Zo'n haak is kan tot 5 kilo houden, wat voor veel posters wel genoeg is. De X-haak is verkrijgbaar in verschillende maten, met bijbehorende pinnen die je schuin in de muur slaat. Zo zorg je ervoor dat het posterophangsysteem veel gewicht kan dragen. Je kunt ook twee X-haken gebruiken en zo het gewicht verdelen, als je je toch zorgen maakt. De gaten in je gipsplaat blijven erg klein en je hoeft niet te boren.

  Als je daarentegen zwaardere planken moet ophangen, raden we je aan schroeven en pluggen te gebruiken. Zo'n posterophangsysteem kan meestal zo'n 10 kilo houden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je posters naar beneden komen. Er zijn verschillende soorten schroeven en pluggen voor gipsplaten verkrijgbaar en ze werken allemaal even goed. Alleen als je iets heel zwaars gaat ophangen, raden we een posterophangsysteem met metalen expanders aan. Voor posterophangsystemen met schroeven en pluggen moet je boren en de gaten worden groter, maar je zorgt er wel voor dat je poster zeker weten blijft hangen waar je wilt.

  Posters ophangen zonder gaten

  Hoewel er verschillende alternatieven zijn om boren in muren te voorkomen, kunnen er situaties zijn waarin je geen gaten in de muur wil of kan maken. Misschien woon je in een huurhuis of in een studentenflat, wil je iets hangen waar je moeilijk kunt boren of wil je gewoon geen gaten in je muren. Zelfs voor jou zijn er slimme alternatieven waarmee je toch mooie posters aan de muur kunt hangen, zonder dat je gaten hoeft te maken!

  We verkopen twee verschillende systemen voor het ophangen van posters zonder gaten. Eén van deze posterophangsystemen is van 3M Command en maakt gebruik van sterke klittenbandstroken. De andere optie is een zelfklevende haak van Tesa. Het ophangsysteem van Tesa kan tot 2 kilo (per haak) houden. Het posterophangsystemen van Command is in verschillende breedtes en maten verkrijgbaar is en kan worden gecombineerd om tot 5,4 kilo aan belasting te dragen.

  De verstelbare en zelfklevende haak van Tesa is een posterophangsysteem dat met dubbelzijdige plakstrips op de muur wordt geplakt. Het heeft dan een verstelbare haak waardoor je je poster makkelijker op de juiste hoogte kunt hangen. Dit posterophangsysteem is speciaal ontworpen voor meer gevoelige oppervlakken zoals behang en gips.

  Het systeem van 3M Command werkt met zelfklevende klittenbandstroken die je op de muur en op je lijst lijmt. Dit posterophangsysteem is geschikt voor muren waar je niet in wilt boren, maar werkt niet op beschadigde of behangen muren. In dat geval zijn de zelfklevende haken van Tesa geschikter.

  Kies het posterophangsysteem dat het beste bij je muur past en vergeet niet de instructies te volgen. Zo creëer je een posterophangsysteem waarmee je posters niet alleen netjes aan de muur hangen, maar goed ook blijven zitten.

  Vind je het moeilijk om goed te kiezen?

  Zelfs na het lezen van deze tips kan het moeilijk zijn om het juiste posterophangsysteem te kiezen. Als je niet zeker weet welke posterophangsystemen je voor je muur moet kiezen, aarzel dan niet om een van onze deskundige medewerkers te vragen of lees verder in onze meer gedetailleerde gidsen. We helpen je graag het juiste systeem te vinden - zodat je huis of werkplek een plek blijft waar jij je helemaal thuis voelt!