Milieu en duurzaamheid

We hebben allemaal een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor onze planeet, en voor ons bij BGA is het vanzelfsprekend om te doen wat we kunnen om onze ecologische voetafdruk te verminderen. We willen graag ons steentje bijdragen, zowel op de korte als lange termijn. Daarom hebben we een aantal maatregelen getroffen en hier kun je daar meer over lezen.

Slimme verpakkingen, minder transport

Slimme, effectieve en op maat gemaakte verpakkingen minimaliseren onnodige lucht in de verpakkingen en zorgen ervoor dat er plek is voor meer pakketten bij elk transport. Meer pakketten bij elk transport betekent dat er dus ook minder transport nodig is.

Recycling

Afval sorteren en recyclen is in ons magazijn, op kantoor en in de kantine vanzelfsprekend. Het is een kleine en eenvoudige maatregel voor een individu, maar heeft een grote impact op het milieu als we allemaal ons steentje bijdragen.

Duurzame server

Onze server is gelegen in een duurzaam datacenter en draait uitsluitend op elektriciteit gecertificeerd met ecolabel. Schone elektriciteit die 100% vernieuwbaar is en aan zware milieueisen voldoet.

Groot deel geproduceerd in Zweden

Wij werken nauw samen met Galleri1, een fotolijstenfabrikant met productie in Zweden. In ons assortiment met fotolijsten proberen we zo veel mogelijk fotolijsten van hen aan te bieden.

Eigen productie van posters

We drukken de meeste van onze posters en persoonlijke posters zelf af, en produceren alleen de aantallen die we daadwerkelijk nodig hebben. Onnodige productie is onnodig op zo veel verschillende manieren – niet in de laatste plaats voor het milieu – en dankzij onze eigen productie hebben we een ideale mogelijkheid om onze impact op het milieu te verminderen. Als we geen tijd hebben voor eigen productie, schakelen we de hulp in van een lokale drukkerij om het transport te minimaliseren.

Energie-effectieve verlichting

In onze ruimtes gebruiken we ledverlichting die minder stroom verbruikt. De verlichting in ons magazijn is bovendien voorzien van bewegingssensoren en wordt dus alleen gebruikt wanneer een van ons zich in een bepaald gedeelte van het magazijn beweegt. Een slimme maatregel om geen onnodige energie te verbruiken.

Elektriciteit van 100% waterkracht

Vanaf 2021 zal onze elektriciteit afkomstig zijn van 100% waterkracht, waardoor het fossielvrij wordt en het aandeel CO2-uitstoot 0 zal zijn.