Valletjes

Hier vind je ons assortiment leuke valletjes! Een valletje is perfect voor het decoreren van een raam, vooral als het een kleiner raam is of als je niet zoveel muurruimte rondom het raam hebt. Deze kleine gordijnen nemen niet veel ruimte in beslag maar zijn een heel mooi detail dat veel doet voor de algehele uitstraling. De valletjes zijn ook eenvoudig op te hangen. Kies uit verschillende stijlen om er eentje te vinden die bij jouw thuis past!

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  Tonen 0 producten

  Sorry

  Found no products

  VOUWGORDIJN - EEN VEELZIJDIG EN MOOI GORDIJN

  Als er over verschillende gordijnen wordt gesproken, wordt het vouwgordijn al gauw vergeten. Dat is zonde, want het vouwgordijn is een erg mooi gordijn dat zowel veelzijdig is als veel functies heeft.

  Vouwgordijnen, of roll-up gordijnen, zijn een goed alternatief voor verschillende soorten gordijnen, als je een gordijn zoekt dat je makkelijk in de lengte kunt aanpassen. Met een vouwgordijn kun je kiezen voor een volledige lichtinval, of een beetje licht afschermen door het omlaag te laten zakken. Een vouwgordijn bedekt vaak het halve raam, en heeft een rechte, elastische stof. Een vouwgordijn kan qua uiterlijk doen denken aan een rolgordijn, maar is vaak gemaakt van een dunnere, doorzichtigere stof die niet zo dik is als de stof van een rolgordijn. Omdat een vouwgordijn niet in de lengte kan worden aangepast, kan er aan de onderkant overtollige stof overblijven. Dit wordt vaak aan de onderkant opgerold, en bij sommige vouwgordijnen wordt deze stof op zijn plek gehouden met kleine, schattige strikjes. Een vouwgordijn is een goede aanvulling op andere gordijnen, om het geheel te breken. Als je gordijnen in alle kamers in huis hebt, kan het mooi zijn om het geheel te breken met een vouwgordijn voor contrast en een beetje variatie.

  VOUWGORDIJNEN ZIJN PERFECT VOOR IN HET KEUKENRAAM

  Een vouwgordijn neemt ook niet zoveel plek in beslag, en is daarom perfect voor in een raam waar er niet zoveel ruimte is, bijvoorbeeld een keukenraam boven een aanrecht. Een vouwgordijn ophangen is een klassieke keuze voor de keuken, maar dat betekent niet dat het niet geschikt is voor andere kamers. Vouwgordijnen kunnen perfect zijn als je bijvoorbeeld veel decoraties op de vensterbank hebt staan in de woonkamer, en geen gordijn wilt dat aan de zijkanten omlaag hangt, of in de kinderkamer als je extra ruimte wilt overhouden voor speelgoed op de grond. Dat ze zo geschikt zijn voor in de keuken kan te maken hebben met het feit dat we graag willen kunnen ventileren. Ondanks dat etenslucht uit de keuken erg gewaardeerd kan worden, zijn er ook situaties waarin het minder gewaardeerd wordt. Er kunnen bijvoorbeeld veel kookdampen ontstaan, bijvoorbeeld wanneer het eten aanbrandt en er snel rook ontstaat, of wanneer we gewoon graag willen ventileren na het koken. In zulke situaties is het fijn om een vouwgordijn te hebben dat het raam niet teveel bedekt, zodat we het makkelijk kunnen openen en frisse lucht naar binnen kunnen laten.

  KIES HET JUISTE VOUWGORDIJN

  Vouwgordijnen zijn geschikt voor veel verschillende ramen, en in het bijzonder voor brede ramen die niet zo lang zijn, bijvoorbeeld een driedelig raam. Als je een vouwgordijn gaat kiezen, is het belangrijk dat je vooraf de afmetingen van je raam opmeet, zodat je weet welke maat vouwgordijn je moet kopen. Het is belangrijk om een gordijn te kiezen dat iets kleiner is dan de raamgrootte en in het raam past. Een vouwgordijn in de juiste afmetingen zorgt voor betere proporties, wat op zijn beurt weer een mooier geheel creëert. Er zijn veel verschillende vouwgordijnen in verschillende afmetingen, zodat je er makkelijk een kunt vinden die perfect in je raam thuis past. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld vouwgordijnen in de afmeting 160x90 en kleinere vouwgordijnen in 100x90 en nog veel meer verschillende maten.

  Als je een vouwgordijn kiest, kun je kiezen uit verschillende materialen en kleuren afhankelijk van het gevoel dat je bij het raam wilt creëren. Als je wilt dat een raam de aandacht trekt, kun je kiezen voor een roll-up gordijn in kleur of met een patroon. Als je juist wilt dat andere spullen meer centraal staan, dan kun je kiezen voor een vouwgordijn met een neutralere uitstraling. Bij de kleurkeuze is het ook belangrijk om rekening te houden met de beoogde functie van het vouwgordijn. Een donker vouwgordijn kan te verduisterend zijn, omdat het lastiger is voor daglicht om door donkere stof te dringen, terwijl een licht vouwgordijn een zachtere, lichtere lichtinval biedt.

  Verschillende lengtes kunnen ook de lichtinval beïnvloeden, maar het fijne van een vouwgordijn is dat ze vrij makkelijk aan te passen zijn. Je kunt makkelijk de lengte van het gordijn verstellen en het korter of langer maken. Als je bijvoorbeeld een keukenraam boven je aanrecht hebt op de plek waar je staat te koken, kun je het gordijn omlaag doen als de zon laag staat zodat je niet verblind wordt. 's Avonds als je misschien de oranje gloed van de zonsondergang naar binnen wil laten schijnen, kun je het weer omhoog doen. Het grote voordeel van vouwgordijnen is dat je makkelijk de lengte kunt aanpassen. Kies een vouwgordijn dat je raam benadrukt en het op een mooie manier tot een stijlvol detail in huis maakt.

  VOUWGORDIJNEN ZIJN VOOR VEEL DINGEN HANDIG

  Ook al is een vouwgordijn niet echt verduisterend, kunnen ze toch voorkomen dat fel zonlicht naar binnen schijnt. Een vouwgordijn verduistert niet de hele kamer, maar laat afhankelijk van hoe dik het is, toch een zachte gloed door. Dat kan fijn zijn wanneer je niet wilt dat de hele kamer donker is, maar je toch naar je favoriete serie wilt kijken zonder dat je verblind wordt door de zon of wordt gestoord door reflecterend licht in de tv. Soms is het fijn om zeer fel zonlicht te kunnen vermijden, maar toch niet alles te verduisteren, en dan is een vouwgordijn erg handig!

  Nog iets anders dat heel fijn is aan een vouwgordijn, is dat het ook een beetje privacy biedt. Ongeacht of je in een appartement woont of in een huis, dit kan altijd fijn zijn. Misschien woon je wel in een buurt met veel buren, heb je een appartement op de begane grond of alleen ramen van een ander huis aan de overkant? Dan kan een beetje privacy en bescherming tegen inkijk geen kwaad. Als je een badkamerraam hebt zonder matglas, kan ook dit een geschikte plek zijn voor een vouwgordijn aangezien het grootste deel van het raam bedekt wordt, maar het toch makkelijk omhoog gedaan kan worden.