Verduisterende gordijnen

Hoezeer we ook van heldere zonnige dagen houden, het kan fijn zijn om soms het licht buiten te houden, vooral tijdens de zomeravonden. Dan is een verduisterend gordijn perfect! Verduisteringsgordijnen houden de kamer zowel donker als koel, zodat je fris en monter wakker kunt worden.

Naast de verduisterende functie zijn deze gordijnen ook zeer esthetisch aantrekkelijk. Verduisterende gordijnen zijn een luxueus en elegant detail dat een hotelgevoel in je huis creëert. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren door verduisteringsgordijnen in verschillende kleuren en materialen!

Toon meer filters
  Filters
  X

  Filters

  Tonen 0 producten

  Sorry

  Found no products

  VERDUISTERENDE GORDIJNEN – ZOWEL DECORATIEF ALS FUNCTIONEEL!

  Goede lichtinval in huis is heerlijk, maar soms wil je gewoon het licht kunnen uitschakelen. Zoals wanneer je echt moe bent op een heldere zomeravond of als je een dutje wilt doen en de zonnestralen hun weg naar het raam vinden. Dan is het maar goed dat verduisteringsgordijnen er zijn voor je redding! Verduisterende gordijnen helpen je je kamer donker te houden wanneer je maar wilt. Naast het functionele doel zijn de gordijnen ook erg decoratief! Verduisterende gordijnen zijn een interieurdetail dat op een mooie manier meer diepte aan je interieur toevoegt, waardoor de gehele uitstraling uitnodigender en warmer wordt. Verduisterende gordijnen zijn meestal gemaakt van een grover materiaal, waardoor ze een golvende val hebben en er erg luxueus uitzien. Lange verduisteringsgordijnen kunnen een exclusief hotelkamer gevoel in je huis creëren, wie wil dit nu niet? Bekijk ons assortiment stijlvolle verduisterende gordijnen en vind een paar dat bij jouw en je huis past!

  VERDUISTERENDE GORDIJNEN PASSEN OP VEEL PLAATSEN

  Decoreren met zowel functionele als mooie gordijnen is niet alleen leuk, het is ook erg slim. Verduisterende gordijnen zijn een perfecte optie voor de slaapkamer. Een verduisteringsgordijn sluit niet alleen het licht uit, maar onderdrukt ook storende geluiden, wat je slaap kan verbeteren! Door een verduisterend gordijn op te hangen die een paar cm breder is dan de buitenrand van het raam, zorg je ervoor dat er geen licht door de zijkanten schijnt. Tijdens de zomernacht kunnen de verduisteringsgordijnen voorkomen dat de hitte zijn weg naar de kamer vindt en houden ze je kamer koel en donker.

  Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot de slaapkamer. Verduisterende gordijnen zijn ook perfect voor veel andere kamers. In de woonkamer kunnen verduisteringsgordijnen er echt luxueus uitzien en kunnen lichtreflecties door het raam op de tv voorkomen worden. In het thuiskantoor is een zwaar dik gordijn ook ideaal voor het dempen van geluiden en het voorkomen van zonnestralen die het computerscherm verblinden. Verduisterende gordijnen zijn ook perfect in de kinderkamer omdat kinderen soms naar bed gaan als het buiten nog licht is en dan kan het fijn zijn om het donker te krijgen in de kamer. Je kunt zelf bepalen hoeveel licht je wilt in je appartement of huis door het gordijn meer of minder uit te trekken op de breedte van de gordijnroede. Een mooi verduisteringsgordijn past op veel plaatsen! Het maakt niet uit in welke kamer je de verduisterende gordijnen plaatst, ze zullen een elegant gevoel toevoegen en een mooi verfijnd interieurdetail worden. Het is een perfecte keuze waar je wilt rusten, slapen of tv wilt kijken. Een ander pluspunt is dat de gordijnen de meubels beschermen tegen het bleken door de zon. Ook geven ze veel privacy voor als je buren tegenover je hebt wonen of als je op de begane grond woont. Met verduisterende gordijnen voelt je huis veiliger.

  GEBRUIK EEN VERDUISTERINGSGORDIJN ALS ROOM DIVIDER

  Een verduisterend gordijn is ook te gebruiken als een mooie en eenvoudige room divider. Misschien deel je een slaapkamer met iemand anders. Dan kan het fijn zijn om een dikker gordijn op te hangen om een kamer op een goedkope en gemakkelijke manier in tweeën te verdelen. Op deze manier krijg je meer privacy en krijgt de kamer een hele andere uitstraling. Verduisteringsgordijnen kunnen ook worden gebruikt rond het slaapgedeelte van een kleiner appartement om het gezelliger en mooier te maken, of als kamerverdeler als je een afgelegen hoek in een grotere kamer wilt creëren, bijvoorbeeld voor een bureau in de woonkamer. Hang het gordijn aan een rail in het plafond en het is voor elkaar. Houdt er rekening mee dat het verduisterende gordijn lang genoeg is om aan het plafond te hangen en tot de vloer te reiken.

  COMBINEER VERSCHILLENDE GORDIJNEN

  Het is echt leuk om verschillende gordijnen bij elkaar te combineren. Door twee gordijnroeden naast elkaar te hangen of plafondrails met meerdere sporen te gebruiken, kun je een paar glanzende dunne gordijnen achter je verduisterende gordijnen hangen. Omdat verduisterende gordijnen vaak een dikkere variant is, worden ze het mooist gecombineerd met dunne gordijnen om een mooi contrast met elkaar te vormen en niet een te zwaar geheel te zijn. Een tip kan zijn om te combineren met dunne kanten gordijnen voor een romantische uitstraling. Je kunt ook combineren met verschillende materialen en kleuren voor een dynamische uitstraling.

  VERDUISTERENDE GORDIJNEN MET MULTIBAND

  In ons assortiment vind je verduisterende gordijnen met multiband. Multiband betekent dat het gordijn verschillende ophangmogelijkheden heeft en het op verschillende manieren opgehangen kan worden- door de gordijnlussen, door het voorgenaaid kanaal of met behulp van vingerhaken of ringen. Je kunt eenvoudig kiezen welke manier het beste bij je past en wat voor jou het meest praktisch aanvoelt. Multiband betekent meer variatie!

  GEMAKKELIJK OM HET GORDIJN AAN TE PASSEN AAN DE KAMER!

  Veel mensen hebben hun verduisterende gordijnen hangen aan een gewone gordijnroede, een mooie en handige oplossing. Maar je kunt je gordijnen ook aan rails aan het plafond hangen, zo krijg je echt een luxe en stijlvol gevoel dat doet denken aan een hotelkamer. Wanneer je een paar gordijnen aan het plafond hangt, moeten ze meestal iets langer zijn om tot de vloer te komen en niet een te grote opening onder over te hebben. Meet de afstand altijd goed op, zodat je kunt kiezen uit de juiste verduisterende gordijnen met de juiste maten. Wanneer je een gordijnroede gebruikt, heb je een grotere kans om het gordijn naar wens te plaatsen. Je kunt ze direct voor het raam hangen of je kunt ze iets hoger en breder plaatsen dan het raam om het raam groter te laten lijken. Mocht het zo zijn dat de verduisteringsgordijnen waarin je geïnteresseerd bent te lang zijn, dan is het helemaal niet moeilijk om het gordijn zo te bevestigen dat ze de juiste lengte krijgen. Met behulp van zoomband (ook wel zoomfix genoemd) pas je gemakkelijk de lengte van het gordijn aan. Dit maakt het heel eenvoudig om het verduisteringsgordijn aan te passen aan jouw wensen!