Achter het motief: Maak kennis met ontwerper Tim Hansson

”Mijn kunst is simplistisch en ik probeer om sport, kunst en design op mijn eigen manier te combineren.”

Tim Hansson woont in Eslöv, Zweden, met zijn vrouw, zoon, hond en binnenkort ook een dochtertje. Hij werkt voor een reisorganisatie en heeft daarnaast nog twee eigen bedrijven: een dat zich richt op voetbaltrainingen voor jongeren in Skåne, en een bedrijf in grafisch ontwerp. Hij omschrijft zichzelf als een voetbalgekke vader met veel te veel energie.

Ontwerper Tim Hansson doet voetbaltrucjes

Combineert sport en design

Tim heeft zijn eigen ontwerpstijl gevonden waarin hij twee van zijn grote interesses - sport en design - combineert en hij haalt zijn inspiratie uit alle mogelijke richtingen.

"Mijn kunst is simplistisch en ik probeer om sport, kunst en design op mijn eigen manier te combineren. Of ik krijg een idee van een foto van een voetballer, of ik haal inspiratie uit tijdschriften, catalogi en social media, en dat probeer ik toe te passen op een kunstwerk. Ik maak alles met de Adobe-software op mijn MacBook. Ik gebruik voornamelijk Adobe Illustrator", zegt hij.

Zlatan-poster en Ronaldo-poster

Onontdekte doelgroep

Dat Tim begon met het ontwerpen van posters was vooral toeval en niet iets waar hij grote plannen voor had, maar zijn kunst kreeg onverwacht veel waardering.

"Ik begon eigenlijk met het maken van posters om de ruimte van mijn vrouw, moeder en vriend tijdens de kunstronde in Skåne te vullen, maar ze werden heel goed ontvangen door een nog niet ontdekte doelgroep. Zonder hun aanmoediging, was dit niet gebeurd", legt hij uit.

Zowel opgeleid als autodidact

Tim heeft een opleiding in design gevolgd, maar heeft zich ook zelf als ontwerper enorm ontwikkeld.

"Ik heb een opleiding gevolgd in ontwerpen, maar de interesse in design kwam pas toen ik in het laatste jaar van de middelbare school zat. Daarvoor speelde ik op jonge leeftijd voornamelijk met Photoshop, net als vele anderen. Veel van de softwarevaardigheden heb ik mezelf dus aangeleerd", zegt hij.

Wanneer Tim creëert, wil hij dat in stilte doen, daarom doet hij dat vaak in de late uurtjes, wanneer de rust in huis is neergedaald.

"Ik maak de meeste van mijn werken 's avonds laat, als mijn zoon slaapt en het meestal stil en rustig is om me heen", zegt hij.

 

Als je meer van Tim's kunst wilt zien, kun je hem volgen op Instagram @timhanssons

En hier vind je ons assortiment met posters met Tim's motieven!