Alles wat je moet weten over passe-partouts

Het wordt steeds populairder om een passe-partout te gebruiken, omdat het stijlvol is, maar ook voor het behouden van je foto’s. Passe-partouts geven jouw ingelijste afbeeldingen een elegant en exclusief gevoel. Ook beschermen Passe-partouts jouw foto’s van het vastkleven aan het glas, wat de kwaliteit van de afbeelding beschadigt.

Dus, wat is eigenlijk een passe-partout?

Een passe-partout is een lijst van karton die je tussen de foto en het glas legt. Omdat het een afstand geeft aan het glas, wordt het motief beschermt voor vroege veroudering en dat de afbeelding aan het glas vast gaat zitten. Het is belangrijk om te herinneren om pH-neutrale passe-partouts te gebruiken om schade aan het glas te verhinderen. Het is ook een erg stijlvolle detail voor jou foto’s, posters of andere motieven. Door het gebruiken van een passe-partout raakt het motief meer in focus en ziet het er meer exclusief uit.

Met of zonder passe-partout

Wanneer past een passe-partout?

Wij vinden dat het altijd passe-partout. Het creëert een diep perspectief in de afbeeldingen, en kan ook erg mooi zijn als overgang. Een Passe-partout kan gebruikt worden voor een of twee foto’s of schilderijen, maar ze kunnen ook gebruikt worden om jouw fotomuur dynamiek en harmonie te geven. 

Welke kleur op jouw passe-partout?

We hebben een grote selectie maten en kleuren op onze passe-partouts om, zodat jij kan vinden wat je zoekt. Het meest voorkomende is om zich te gebruiken van een klassieke witte of zwarte passe-partout, maar ben jij een kleurvol mens? Dan kunnen een van onze kleurrijke passe-partouts iets voor jou zijn!

Ongeacht van wat je kiest raden wij aan om een kleur te nemen die bij het de lijst, motief of kamer past. Voor Zwartwite fotokunst is een witte passe-partout voorkeur. Het highlight het motief een geeft het een exclusief gevoel .

Zwarte passe-partout

Hoe grote passe-partout?

De maat van de passe-partout is helemaal aan jou. Wat jij mooi vindt en wat jij voor gevoel wilt creëren. De meest voorkomende maat is een kant met 4 tot 6 cm, maar er is hier geen goed of fout. Een goede regel om te volgen is wanneer het een grote lijst is en een kleine foto, dan trekt een brede passe-partout meer aandacht aan de afbeelding.

Kan jij de passe-partout niet vinden in de maat die jij wilt? Geen probleem. Wij maken ook op maat bestelde passe-partouts dan kan je zelf de kleur een maat kiezen.