Creëer een harmonisch interieur met aardse tinten

In de natuur voelen we ons rustig en harmonisch. Met een vaak stressvol dagelijks leven is het daarom niet zo gek dat een natuurlijk interieur al een hele tijd populair is - en dat deze trend zich voorzet.

Jouw huis moet jouw rustige oase zijn, waar je de mogelijkheid hebt om te ontspannen en bij te komen. Aardse tinten en natuurlijke materialen kunnen bijdragen aan een meer harmonisch interieur, met een warmer en knusser gevoel. Sommigen willen daarom graag overal in huis natuurlijke materialen en tinten, terwijl anderen genoegen nemen met een rode draad van natuurlijke tinten en accenten in hun woning. Hier volgen een aantal tips voor hoe je bij jou thuis een warm en natuurlijk gevoel kunt creëren.

50 tinten aards en natuurlijk

Natuurlijk is niet saai en kleurloos. Er zijn veel kleuren te vinden in de natuur, misschien zelfs wel de allermooiste kleuren. Kleuren als beige, bruin, zand en grijs zijn er ook in veel verschillende tinten en zijn erg mooi als ze gecombineerd worden. Deze rustige kleuren worden aangevuld met accentkleuren zoals blauw, groen, aards rood en okergeel. Nog steeds binnen het aardse en natuurlijke kleurenpalet.

Posters, fotolijsten, spiegels - natuurlijk interieur

Met een basis van discrete en rustige tinten in huis, kun je eenvoudig de kleinere interieurdetails zoals textiel en posters vernieuwen wanneer het tijd is voor verandering.

Gebruik natuurlijke materialen in je interieur

Een rotan fauteuil, een eiken wissellijst, een interieurdetail van steen of textiel in linnen zijn voorbeelden van hoe je een beetje natuur in huis kunt halen.

Posters en fotolijsten - natuurlijk interieur

Met extra focus op duurzaamheid en bewuste consumptie kun je ook meubels en interieurdetail vinden van gerecyclede materialen, zoals de prachtige spiegel Granada Antiek van gerecycled teakhout:

Spiegel van gerecycled materiaal - fotolijst van gerecycled hout

Maak het compleet met posters in natuurlijke kleuren

Het ophangen van nieuwe posters is een perfecte manier om een nieuwe interieurstijl te proberen, of je woning op een gemakkelijke manier te vernieuwen. Door voor aardse elementen en kleuren in je posters te kiezen, creëer je een nóg natuurlijkere indruk.

Posters in natuurlijke kleuren - natuurlijk interieur

Creëer een contrast met zwart

Als je je huis doorlopend wilt inrichten in natuurtinten, maar toch het geheel wilt breken met iets dat modern en stijlvol is, dan geven wij graag als tip om voor zwarte elementen te kiezen. Zwarte fotolijsten voor je posters met zwarte patronen zorgen voor een mooi contrast bij de vaak natuurlijke, lichtere kleuren.

Zwarte fotolijsten - natuurposters