Creëer licht en ruimte met spiegels

Dat spiegels inmiddels niet meer alleen een functioneel component zijn maar ook een prachtig interieurdetail, is waarschijnlijk niemand ontgaan. Maar de functionaliteit van de spiegel gaat verder dan dat. Met een strategische plaatsing kunnen spiegels namelijk voor licht, ruimte, diepte en andere decoratieve effecten in jouw huis zorgen. Wij durven te beweren dat je met de juiste spiegel - en een beetje planning - magie kunt creëren!

Een spiegel is werkelijk multifunctioneel. Naast dat deze dagelijks gebruikt kan worden om te zien hoe we onze kleding gematcht hebben, hoe ons haar zit en of we iets tussen onze tanden hebben, is de spiegel ook een zeer decoratief interieurdetail. Bovendien hebben spiegels de geweldige eigenschap dat ze bijna elk klein hoekje kunnen veranderen. Hier komen een aantal tips om rekening mee te houden als je een plek voor je spiegel gaat kiezen.

Lichtreflecties – creëer licht met je spiegel

Laat de spiegel het raam zijn dat je mist! Velen van ons zouden graag meer ramen hebben, om het daglicht de hele kamer in te laten stromen. Een nieuw raam installeren is niet zo'n gemakkelijke opgave, maar weet je wat wél gemakkelijk is? Een spiegel ophangen. Hang een spiegel van groter formaat zo op, dat deze het raam weerspiegelt. Vraag iemand om hulp bij het omhoog houden van de spiegel. Probeer verschillende plekken uit, totdat je de lichtreflecties en plek hebt gevonden waar je naar opzoek bent.

Ronde spiegels - lichtreflectie spiegel

Dit geldt ook voor lichtbronnen in je huis. Als je een lamp hebt die je erg mooi vindt en die een mooi licht geeft, kun je je spiegel zo plaatsen dat je nóg meer uit je lamp kunt halen.

Ronde spiegels - mooie lampen

Vergroot de kamer – creëer ruimte met je spiegel

Een krappe hal of een kleine slaapkamer worden al gauw als groter en luchtiger ervaren met een spiegel. Dat kan een praktische passpiegel zijn of bijvoorbeeld een ronde spiegel boven een ladekast.

Spiegel slaapkamer - spiegel hal

Diepte en ruimte zijn iets waar je eigenlijk niet genoeg van kunt hebben, ook in ruimtes die niet bepaald krap zijn. Een lichte en luchtige woonkamer wordt nóg lichter en luchtiger met een strategisch geplaatste spiegel.

Dubbel zoveel mooie interieurdetails

Houd er rekening mee dat spiegels je dubbel zoveel kunnen geven van alles wat je mooi vindt. Als je bijvoorbeeld bloemen hebt, mooie armaturen of andere prachtige interieurdetails waar je graag meer van zou willen hebben, dan kun je een spiegel plaatsen die deze details weerspiegelt.

Ronde spiegel eettafel - eivormige spiegel woonkamer

Denk er ook aan om rekening te houden met het tegenovergestelde, en de spiegel niet te plaatsen op een plek waar deze iets reflecteert waar je liever níet meer van wilt zien, zoals een rommelig oppervlak.

Bekijk ons uitgebreide aanbod met spiegels!