DIY: maak je eigen spiegeltafel - in 10 minuten!

Een eigen, exclusieve spiegeltafel maken hoeft niet lastiger te zijn dan het een spiegel te plaatsen op een salontafel – dat bewijst onze creatieve klant Michelle. En zo ging ze te werk!

Een spiegeltafel is een trendy interieurdetail dat echt een effect creëert en een grote, stijlvolle indruk maakt. Naast dat een spiegeltafel op een onweerstaanbare en exclusieve manier glinstert, helpt het ook om diepte, licht en ruimte in de kamer te creëren.

Dit waren precies de eigenschappen waar @michelle__kruse naar op zoek was, toen ze haar zoektocht naar een nieuwe salontafel voor de woonkamer begon. Maar omdat ze twee salontafels nodig had, zag ze al snel in dat de kosten te hoog op zouden lopen als ze kant-en-klare spiegeltafels zou kopen. Per toeval kwam Michelle op onze webshop terecht en ze bedacht een oplossing.  

"Ik kreeg het idee toen ik een nieuwe salontafel wilde kopen. Ik had al vaker spiegeltafels bekeken in andere winkels, maar omdat ik graag twee salontafels wilde, zou dit al snel veel te veel gaan kosten. Daarom zocht ik rond op internet naar tafelbladen van glas, maar dit was bijna nergens te vinden. Ik kwam toevallig terecht bij BGA en toen ik alle mooie spiegels zag, kreeg ik het idee om spiegels te gebruiken als tafelblad", vertelt ze.

Meerdere keuzemogelijkheden

Michelle was er helemaal weg van – en koos voor – onze spiegel Prestige Oxidized, maar toen viel haar blik ineens op een andere kandidaat.

"Ik zag ineens de Premium Cold Grey, en toen ik de prachtige, koele, grijze kleur zag en de exclusieve look, twijfelde ik geen seconde meer dat dit de spiegel was die ik zou gebruiken", zegt ze.  

Salontafel met spiegelglas – een eenvoudig proces

Michelle zocht de tafel op die ze zou gebruiken. Deze had van oorsprong een ander tafelblad, dat Michelle eraf haalde. Vervolgens plaatste ze zuignappen op het frame van de tafel, om eenvoudig de spiegels erop te kunnen leggen en ze op hun plek te houden.

"Het was een extreem makkelijk proces, en ik was in 10 minuten klaar", vertelt ze.

Michelle bestelde de tafel die exact dezelfde afmetingen had als de spiegels, 80 cm Ø, maar ze zegt dat je ook voor een groter formaat spiegel kunt kiezen, zodat deze een beetje uitsteekt.

"Twee verschillende looks, maar ik koos voor de variant waarbij het formaat perfect past. Je kunt verschillende tafels vinden in het formaat dat ik koos, maar zorg ervoor dat het tafelblad verwijderd kan worden", geeft Michelle als tip.

Het resultaat: onweerstaanbaar!

Op de vraag of het resultaat werd zoals Michelle zich had verwacht antwoordt ze:

"Het werd precies zoals ik me had voorgesteld: mooi, tijdloos en exclusief!"

(Wij zijn het hier volledig mee eens!)

Spiegeltafel – salontafel met grijs getint spiegelglas 

Tips voor ronde spiegels voor je spiegeltafel

Tegenwoordig zijn er veel keuzemogelijkheden voor dit soort projecten, omdat er nu spiegels in zo veel verschillende, stijlvolle looks verkrijgbaar zijn. Getint spiegelglas maakt het mogelijk om een kleur te vinden die perfect past bij het interieur in de kamer. Wat zeg je bijvoorbeeld van een ronde spiegel met modern, roségoud getint spiegelglas of een klassieke goudtint? Of – kies je net zoals Michelle – een spiegel met verfijnd grijs getint glas? De keuzemogelijkheden zijn eindeloos – hier zijn een aantal betaalbare ronde spiegels van het Zweedse KAILA:

Ronde spiegels met getint spiegelglasVan links: 1. KAILA Ronde Spiegel Rose Gold // 2. KAILA Ronde Spiegel Gold // 3. KAILA Ronde Spiegel Smoked Grey

Het is uiteraard geen enkel probleem om ook een spiegel met lijst te gebruiken! Hier een voorbeeld van hoe goed KAILA Round Mirror Edge Gold staat op een toilettafel: Toilettafel met ronde gouden spiegel

Bekijk voor meer inspiratie, ons brede assortiment met spiegels!