Een spiegel monteren aan een betonmuur - zo doe je het!

Een spiegel aan een betonmuur bevestigen kan als een hele opgave voelen, vooral als je dit nog nooit eerder gedaan hebt. Maar wees gerust, wij helpen je op weg - stap voor stap!

Niemand zit te wachten op zeven jaar ongeluk, dus het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de spiegel goed op zijn plek hangt aan de betonmuur. Spiegels zijn vaak relatief zwaar en het is daarom het beste om ze met een schroef en plug te bevestigen, om zo een veilige ophanging te garanderen. Voor de harde betonmuur heb je een klopboormachine nodig.

Een spiegel aan een betonmuur bevestigen - stap voor stap

1. Meet waar de spiegel aan de muur komt te hangen

Denk aan functionaliteit, dat wil zeggen, de mogelijkheid om de spiegel voor zijn oorspronkelijke functie te gebruiken; jezelf erin bekijken. Houd ook rekening met de andere decoratieve eigenschappen van de spiegel, zoals het op een stijlvolle manier creëren van extra licht en ruimte. Vraag iemand om de spiegel omhoog te houden op verschillende plekken en hoogtes, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het resultaat eruit zal zien. Als je de optimale plek gevonden hebt, meet en markeer je de plek waar het gat geboord moet worden.

2. Een gat voorboren

Je moet het gat in de betonmuur voorboren, zodat er genoeg plek is voor de breedte en lengte van de plug. Boor zodat bijna de hele schroef in het gat past.

3. De plug erin

Druk vervolgens de plug in het geboorde gat. Gebruik indien nodig een hamer voor het laatste stukje.

4. De schroef erin

Schroef de schroef in de plug in het gat met behulp van een gewone of elektrische schroevendraaier. Zorg ervoor dat de schroef bijna volledig in het gat geschroefd is.

5. Zorg ervoor dat de spiegel goed en veilig hangt

Als je vervolgens de spiegel aan de schroef hangt, moet je er rekening mee houden dat de spiegel dicht tegen de muur hangt en ervoor zorgen dat er geen tussenruimte ontstaat. Als je voor het ophangen van de spiegel gebruik maakt van staaldraad of een ander soort ophangdraad, kan het zijn dat je deze moet inkorten zodat de spiegel dicht tegen de muur komt te hangen.

Et voilà!

Ronde spiegel aan grijze muur

Bekijk ons assortiment met ophangaccessoires hier – en ons brede spiegelaanbod hier!