Fotomuur - template of inspiratie?

Dynamisch. Stijlvol. Uniek. Een posterwand kan zo veel dingen zijn, maar het creëert vooral een gezellig en persoonlijk gevoel in huis en biedt bovendien mogelijkheid voor variatie. Hier vind je zowel templates als inspiratie voor je posterwand!

Wie woont hier? Het creëren van een posterwand is een perfecte manier om je persoonlijkheid en stijl te laten zien. Symmetrie, contrasten, materialen en motieven - er zijn zo veel mogelijkheden. Hier vind je hopelijk iets wat bij je in de smaak valt!

Fotomuur – template

Voor degenen die graag een posterwand willen maken, maar het lastig vinden om een duidelijk beeld te krijgen van hoe ze moeten worden opgehangen of welke afmetingen er gekozen moeten worden voor de fotolijsten, hebben we een aantal kant-en-klare templates voor posterwanden gemaakt. Symmetrie, georganiseerde chaos, gelijke of ongelijke lijnen - waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Posterwand template - templates voor verschillende posterwanden

Fotomuur – inspiratie

Als je je eigen unieke posterwand wilt maken en misschien op zoek bent naar inspiratie, vind je hier drie dromerige posterwanden van onze creatieve klanten!

Posterwand in de keuken – luchtig en stijlvol met eiken fotolijsten

Posterwand keuken - 3 eiken fotolijsten met grafische kunst

Een posterwand in de keuken wordt steeds populairder, en als je dit voorbeeld ziet is het niet lastig om te begrijpen waarom. Drie eiken fotolijsten in al hun eenvoud en natuurlijke schoonheid en met genoeg ruimte ertussen zorgen in dit geval voor een ongekunsteld, luchtig en zeer stijlvol resultaat.

Posterwand met zwarte fotolijsten en gouden fotolijsten - altijd een succes

Posterwand met zwarte fotolijsten en gouden fotolijsten

Zwarte fotolijsten en gouden fotolijsten zijn twee zeer populaire keuzes. Het is dan natuurlijk ook geen verrassing dat het combineren van deze twee varianten in een posterwand een echte voltreffer is!  

Posterwand voor een kleine muur

Posterwand op kleine muur  - schuin dak met plafondbalken

Ook kleine muren kunnen geschikt zijn voor een mooie posterwand. 

De natuurlijke posterwand

Posterwand met eiken fotolijsten en natuurlijke motieven

Als je graag een harmonische sfeer in huis wilt creëren, kunnen we aanraden om een posterwand te maken met natuurgetrouwe kleuren en materialen. Eiken fotolijsten of andere houtsoorten geven meteen een warmer gevoel aan de kamer, evenals posters met aardse kleuren en motieven.

Posterwand met spiegel of andere muurdecoraties

Posterwand met spiegel en zwarte fotolijsten

Een posterwand hoeft niet alleen maar fotolijsten te bevatten, het kan erg mooi zijn om andere interieurdetails toe te voegen. Spiegels, wandkandelaars of wandpotten zijn een aantal voorbeelden van andere decoraties die je aan je posterwand kunt toevoegen.

Posterwand in stijlvolle symmetrie

Fotowand in hal, zwartwitfoto's in donkere, houten fotolijsten

Alle respect voor georganiseerde chaos, maar soms is die perfecte symmetrie precies wat je nodig hebt.

Moderne en grote posterwand

Grote posterwand boven bank in woonkamer

In de woonkamer heb je meestal de meeste ruimte om iets aan de muur te hangen, dus kun je hier helemaal losgaan. Je kunt de posterwand precies maken zoals je wilt. Speels en levendig met gecombineerde fotolijstsoorten, of stijlvol en uniform met fotolijsten in dezelfde kleur. Gelijke afstanden en/of randen, of een creatieve chaos zonder regels. Het resultaat van deze laatste optie kan écht fantastisch worden, zoals deze moderne, grote posterwand!

Posterwand met gebalanceerde asymmetrie

Posterwand met 4 zwarte fotolijsten op een witte muur

Als je zowel van symmetrie als onregelmatigheid houdt, kun je je posterwand iets van beide geven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de buitenlijnen boven en aan één zijde gelijk hangt, en creëer ongelijke lijnen aan de onderkant - of andersom. Opvallend op een elegante en gebalanceerde manier!  

Ben je klaar om je posterwand te maken?

Goed zo! Hier vind je ons gehele assortiment met fotolijsten in alle mogelijke materialen en uitvoeringen. En hier vind je ons assortiment met supermooie posters om je muren mee te versieren.