Hang je schilderijen op zonder de muur te beschadigen

Hier leggen we je uit hoe je snel en gemakkelijk in slechts enkele minuten je ingelijste posters op kunt hangen. Dit is een van onze favoriete producten!

Eenvoudig posterlijsten ophangen zonder gaten in de muur te makenHoud je van interieur en van een mooi huis? Vind je, net als wij, dat het 'm in de details zit? Dan vind je vast ook dat de posters die je ophangt een groot effect kunnen hebben op een kamer.

De afbeeldingen van je posters kunnen de toon zetten voor de hele kamer, neem daarom de tijd om te bepalen wat je graag wilt laten zien.

Wanneer je hebt besloten met welke soort posters je je muur wilt versieren, komt de volgende stap: de perfecte plek vinden! Niet makkelijk, of wel? Wat het kiezen nog moeilijker kan maken, is het gevoel dat je in één keer goed moet kiezen. Waar je eenmaal de schroef in de muur boort, moet de poster voor altijd blijven hangen, of je nu tevreden bent of niet. Want wie wil er nu een muur vol oude boorgaten?

Daarnaast zijn velen van ons niet heel handig met spijkers en hamers. Spijkers die ombuigen, boormachines die niet door massieve muren heen kunnen, gaten die groter worden dan de bedoeling was.

Geen gereedschap en gaten in de muur meer

Gelukkig bestaan er manieren om je posters aan de muur te hangen zonder te hoeven timmeren, boren of lelijke gaten en plekken in de muur te maken.

In ons assortiment vind je slimme, zelfklevende haken van tesa, een van 's werelds beste producenten van zelfklevende producten en systeemoplossingen..

Met behulp van deze handige haken, hoef je niet langer je muur te verbouwen - iets waar je nog eens extra dankbaar voor zal zijn als je eenmaal besluit je poster weer op een andere plek te hangen.

Elke haak kan tot 3 kg dragen, wat perfect is voor lijsten met een afmeting van 50x70 cm. Je kunt ze op elke ondergrond bevestigen - op behang, gips en zelfs op tegels. Het enige materiaal waarop je de haken niet kunt bevestigen, is vinylbehang of niet-klevende oppervlakken zoals siliconen of PTFE. Alle andere ondergronden zijn geen probleem.

Je kunt wanneer je maar wilt de hoogte van de haak aanpassen, zonder deze van de muur te hoeven halen.

Bijgevoegde instructies

De haken kunnen worden vastgemaakt met behulp van de zogenaamde Powerstrips®-technologie. De montage is eenvoudig en bovenal betrouwbaar. Je kunt erop vertrouwen dat je posters blijven hangen en dat de haken het gewicht kunnen dragen.

Wanneer je haken bij ons koopt, ontvang je ook instructies voor het monteren. Door deze instructies te volgen, weer je zeker dat de haken lang mee zullen gaan. Je kunt ook zien hoe je ze stap voor stap moet monteren, in deze korte video.

Als je je bedenkt

Gemakkelijk te verwijderen als je spijt krijgtOké, je begrijpt nu wat er zo handig is aan een oplossing die timmeren en boren overbodig maakt. So far so good. Maar we hebben ook verteld dat je met deze oplossing niet in één keer goed hoeft te kiezen, wat bedoelen we daarmee? Wat gebeurt er als je je bedenkt en als je niet tevreden bent met de plek van de poster?

Zoals we eerder al schreven, is de montage van deze haken gebaseerd op de Powerstrips®-technologie. Dat betekent dat het enige wat je vastmaakt aan de muur, de zelfklevende strips zijn - niet de haken. Als je de haak wilt verwijderen, kun je heel gemakkelijk de zelfklevende strip verwijderen zonder dat je lelijke plekken achterlaat. Daarna kun je de haak opnieuw gebruiken, in combinatie met een nieuwe zelfklevende strip.

Dankzij iets dat flexibele polymeerketens genoemd wordt, hebben de haken een sterk kleefvermogen waardoor ze goed aan de muur vastzitten. De haken zijn voorzien van een strip en wanneer je hieraan trekt, worden de polymeerketens vrijgelaten en veranderen ze van vorm waardoor ze niet langer aan de onderlaag vastkleven. Dat is de reden dat je op een eenvoudige manier de strip kan verwijderen, zonder dat deze zichtbare plekken achterlaat. Hier kun je zien hoe gemakkelijk je de haak van de muur kunt halen.