Hoe groot is een diploma - en welke fotolijst moet ik kiezen?

Heb je een diploma ontvangen? Gefeliciteerd! Dat is altijd iets om trots op te zijn, en iets dat je absoluut thuis aan de muur of op kantoor moet ophangen. Een mooie en passende fotolijst is een must - maar hoe groot is een diploma eigenlijk, en welke lijst moet je kiezen?

Lijst je prestatie in! Het inlijsten van een diploma of certificaat is een geweldig idee. Deels omdat het leuk is om te laten zien, en deels omdat het een goede manier is om je diploma te beschermen - bovendien hoef je niet in een boel verhuisdozen te zoeken wanneer je het nodig hebt.

Diploma in A4-formaat

De meest gebruikelijke maat voor een diploma is 21x29,7 cm, ofwel A4. Dit is namelijk het meest gangbare printformaat. Om een geschikte fotolijst voor je diploma in A4-formaat te vinden, hoef je alleen maar te zoeken naar fotolijsten met dit formaat. Het formaat van een fotolijst geeft namelijk aan welk formaat een passend motief zou moeten hebben, en geeft niet de afmetingen van de fotolijst aan.

Zwarte fotolijst voor A4, gouden fotolijst voor A4, houten fotolijst voor A4

Diploma in A3-formaat

Er zijn ook diploma's met de afmeting 29,7x42 cm, ofwel A3 - dubbel zo groot als een A4'tje. Als je zoekt naar een fotolijst voor een diploma in A3-formaat geldt hetzelfde principe: een fotolijst met A3-formaat is geschikt voor een diploma in A3-formaat.

Diploma in A5-formaat

Het is niet zo gebruikelijk, maar een diploma kan een A5-formaat hebben, ofwel 15x21 cm - een half A4'tje. Hier vind je fotolijsten die geschikt zijn voor diploma's in A5-formaat.

Passe-partout voor een diploma

Als je een luchtig en wat luxer gevoel wilt creëren voor je diploma, kun je de fotolijst compleet maken met een passe-partout. Je kiest dan eerst een passe-partout die geschikt is voor het formaat van je diploma en afhankelijk van de breedte van de passe-partout kies je een fotolijst. Een gebruikelijke fotolijstafmeting voor A4-motieven met passe-partout is 30x40 cm.

Hoe moet de fotolijst eruitzien?

Nu weet je hoe je de grootte van de fotolijst voor je diploma moet kiezen en is het tijd voor het leukste gedeelte: het design! Er zijn diplomafotolijsten in allerlei verschillende materialen, kleuren en stijlen. Sommigen kiezen voor een smalle en stijlvolle fotolijst zodat het diploma centraal staat - en anderen kiezen een superexclusieve en opvallende fotolijst om hun prestatie echt te benadrukken. Hier vind je ons gehele assortiment met fotolijsten voor diploma's in A4- en A3-formaat!

Zwarte fotolijst voor diploma (A4) - gouden fotolijst voor diploma (A4)