Inrichting hal - tips en inspiratie!

De hal – het eerste wat je ziet als je een huis binnenkomt. Zowel jijzelf als anderen die op bezoek komen. Het is met andere woorden dus een zeer belangrijke ruimte. Hier komen 8 tips voor hoe je, naast praktisch en ruimtelijk, de hal ook stijlvol en uitnodigend kunt maken.

Inrichting van de hal – tip #1: Optimaliseer je opbergmogelijkheden

Iedereen weet hoe snel de hal er rommelig uitziet, vooral in een groter huishouden met kinderen. Daarom is het belangrijk dat je voldoende opbergmogelijkheden hebt in de hal. Een schoenenrek kan bijna niet te groot zijn en het aantal haken niet te veel. Voor een wat kleinere ruimte als een hal moet je goed nadenkt over het optimaliseren van je opbergmogelijkheden. De uitdagingen en voorwaarden zijn geheel afhankelijk van hoe de ruimte eruitziet en wie er in het huis woont, daarom is het handig om goed na te denken over wat je nodig hebt voor je hal. Als je een krappe hal hebt, kan het goed zijn om de hoogte van de ruimte te benutten door bijvoorbeeld een hoge schoenenkast neer te zetten in plaats van een lang schoenenrek op de vloer. Zorg dat alles wat je nodig hebt een plekje krijgt in de verschillende opbergruimtes - en dat er zelfs nog plek over is voor wat meer spullen. Lades, manden, haken, planken, dressoirs en kastjes - maak gebruik van de ruimte!

Inrichting in hal - zitbankje met opbergmogelijkheid en wit dressoir

Inrichting van de hal – tip #2: Voorzie de hal van de juiste verlichting

In de hal heb je goede en functionele verlichting nodig voor die donkere winterochtenden om jezelf, en eventuele andere gezinsleden, de deur uit te krijgen om aan de dagelijkse verplichtingen te voldoen. Maar je hebt ook sfeerverlichting nodig voor de andere momenten waarop je een uitnodigende sfeer wilt creëren. Plaats mooie tafellampen op een dressoir of kastje; lampen die een warm en sfeervol licht afgeven. Als je geen goede plek hebt om tafellampen in je hal te zetten, kun je altijd een vloerlamp met een mooie gloed overwegen.

Inrichting in hal - wit dressoir tegen witte baksteenmuur

Inrichting van de hal – tip #3: Creëer ruimte en functionaliteit met spiegels

Een spiegel is bijna net zo vanzelfsprekend als een bed in de slaapkamer. Een spiegel in de hal heeft het functionele doel dat je nog even snel kunt kijken hoe je kleding of je haar zit voordat je de deur uitgaat. Een spiegel creëert ook een gevoel van ruimte in een kamer die dit nodig heeft. Vaak wordt er in de hal gekozen voor lange spiegels waar je je helemaal in kunt zien, maar de laatste jaren worden er ook steeds vaker ronde spiegels opgehangen.

Inrichting in hal - ronde wandspiegels

Inrichting van de hal – tip #4: Ruim elk seizoen op 

Warme donsjassen en andere winterkleding nemen veel plek in beslag, en er is geen reden om deze tijdens de lente en zomer in de hal te laten hangen. Net zoals het niet nodig is om sandalen, lentesneakers en jeansjassen in de herfst en winter in de hal te laten staan en hangen. Daarom raden we je aan om elk seizoen op te ruimen en alles wat je niet nodig hebt voor dat seizoen weg te hangen in een grotere kleedkamer, of als je die niet hebt, in verhuisdozen die je ver achterin je berging zet.

Inrichting in hal - hoedenplank en haken van metaal, rechthoekige spiegel en grijze lamp

Inrichting van de hal – tip #5: Creëer een zitplaats

Een plek om te zitten om je schoenen aan- en uit te doen kan zeer gewaardeerd worden, vooral door ouderen. Dit creëert bovendien een gezellig en knus gevoel in de hal. Sommigen combineren hun opbergruimte met een zitbankje en slaan daarmee twee vliegen in één klap, terwijl anderen een eenvoudige kruk, stoel of poef in de hal zetten.

Inrichting in hal - zitbankje met opbergruimte, zwarte stoel en posters

Inrichting van de hal – tip #6: Creëer opbergmogelijkheden voor kleine spullen

Net zoals in de hal, is het bij de meesten bekend dat een halkastje ook snel rommelig kan worden. Kleine spullen zoals sleutels, zonnebrillen of post, die niet thuis horen in kledingmanden, komen al gauw her en der te liggen. Door een mand of schaal op een halkastje te plaatsen heb je een specifieke plek voor de kleine spullen. Op die manier ziet je hal er minder rommelig uit en kun je je spullen makkelijker vinden.

Inrichting in hal - opbergmogelijkheid kleine spullen in houten schaal, ronde spiegel, bronzen lamp

Inrichting van de hal – tip #7: Hang foto's en posters op voor een persoonlijk tintje

Posters zijn erg mooi voor in de hal. Als je plek hebt, is een grote en opvallende poster een goede tip! Iets met een wow-factor, dat je meteen ziet als je de deur opent. De hal is ook de perfecte ruimte voor fotolijsten met bijvoorbeeld gezinsfoto's of andere persoonlijke foto's. Ongeacht wat je in je fotolijsten doet, met posters en foto's creëer je een gezellige, persoonlijke en uitnodigende sfeer.

Inrichting in hal - poster met hond en zwarte poster met houden lijnen

Inrichting van de hal – tip #8: Kies voor interessant behang

Het is ook trendy om een supercool behang voor de hal te kiezen. Misschien komt dat omdat je meer durft in een ruimte die toch zo klein is. Kleurrijk behang of behang met een gaaf patroon is zowel een mooi als sfeervol element voor de hal!

Gebloemd behang in hal, ronde spiegel met getint glas

Inrichting voor de hal uit ons assortiment

In ons assortiment vind je een breed aanbod aan spiegels in allerlei verschillende vormen en uitvoeringen – rechthoekige en ook ronde en asymmetrische. Je kunt ook mooie fotolijsten en stijlvolle posters vinden om je halmuren mee te versieren.