Inrichting voor de wasruimte

Ben je op zoek naar inrichting voor de wasruimte? Misschien heb je onlangs de wasruimte gerenoveerd en ben je naarstig op zoek naar de laatste details voor het inrichten ervan, of misschien wil je gewoonweg een ruimte opfleuren die het hard nodig heeft? We weten dat de wasruimte niet bepaald de meest inspirerende kamer in huis is, maar het is mogelijk om de wasruimte meer inspirerend te maken – hier zijn een aantal tips!

Alles op orde

Een algemene tip voor een praktische en leuke inrichting in de wasruimte is om de ruimte zo goed mogelijk geordend te houden. Naast de machines en een ruim werkoppervlak, zou er ook plek moeten zijn voor bijvoorbeeld het opbergen van vuile, schone en opgevouwen was en alle vele wastoebehoren die nodig zijn in een wasruimte. Zonder goede opbergmogelijkheden kan er al snel chaos ontstaan. Dingen als wasmiddel, wasknijpers, borstels en andere was-gerelateerde artikelen zijn niet bepaald decoratief en mooi om rond te laten slingeren. Daarom zijn opbergmogelijkheden en goed organiseren een must wat betreft het inrichten van de wasruimte. Grote manden, kleine manden, dozen, planken, kastjes en lades - alles wat je wasruimte er beter georganiseerd uit kan laten zien is aan te raden.

Dat waren een aantal basistips voor de inrichting van de wasruimte - nu gaan we dieper in op de details! De laatste puzzelstukjes die op hun plek worden gelegd bij het renoveren van je wasruimte, of de kleine dingen die de meest saaie wasruimte kunnen opfleuren. 

Mooie posters

Dat een kamer gezelliger en completer wordt met schilderijen of posters is niets nieuws, en dat geldt ook voor de wasruimte. Kies voor posters met een kleurenthema dat bij je inrichting past en een rode draad creëert in de ruimte. Of misschien kun je, als je iets zoekt dat specifiek is voor wasruimtes, kiezen voor mooie fotoposters met het thema water.

Blauwe posters - Posters met water en golvenVan links: 1. Golven // 2. Blue Ocean

Deze mooie posters met patenttekeningen van oude wasmachines zijn ook een gouden tip voor de wasruimte!

Posters met patenttekeningen van wasmachine Van links: 1. Patent Print - Washing Machine – White // 2. Patent Print – Combined Washing Machine - White

Spiegels, spiegels, spiegels

Wasruimtes zijn in het algemeen niet bepaald groot, maar er is een eenvoudige manier om in ieder geval een gevoel van meer ruimte te creëren, namelijk met een spiegel! Ronde spiegels creëren een zachter en luxer gevoel, wat wel eens nodig kan zijn in een niet-glamoureuze ruimte als de wasruimte.

Ronde spiegel, bloemen en kaarsen in de badkamerOp de afbeelding: KAILA Ronde Spiegel 70 cm Ø

Groene planten

Groen is altijd goed – ook in de wasruimte! Groene planten op de werkbank of op de vloer zijn een eenvoudige manier om een meer harmonieuze en gezellige sfeer te creëren (op voorwaarde dat ze niet in de weg staan natuurlijk). Als je geen plek hebt voor planten in je wasruimte, dan kunnen posters met planten een alternatief zijn om op te hangen.

Poster met palmbladeren - poster met cactusVan links: 1. Pink pastell palm // 2. Round Cactus

Posters met wasadvies

Wassymbolen onthouden staat misschien niet bovenaan je lijstje. Daarom kan het handig zijn om deze mooie poster met wassymbolen in je wasruimte te hangen. Functioneel en een stijlvol design - in één!

Posters met wasadvies - inrichting in de wasruimte

Van links: 1. Washing guide - White // 2. Washing guide - Black