Posterlijst, wissellijst of fotolijst - is er een verschil tussen deze lijsten?

Ook al is het motief vaak de grootste focus kan een lijst ook een groot decoratief verschil uitmaken. Lijsten zijn niet alleen een praktische hulpmiddelen om prachtige dingen aan de wand te hangen, ze kunnen ook het motief compleet maken en een het gevoel versterken. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een fotolijst, posterlijst, wissellijst en fotokader?

Lijsten zijn ervoor om op een stijlvolle en elegante manier jouw huis te decoreren met posters, foto’s, afbeeldingen – wat dan ook wat herdenkwaardig of mooi is (en plat genoeg is om in een lijst te passen). Alle verschillende termen kunnen soms verwarrend zijn, en vele vragen zich af wat nou eigenlijk het verschil is tussen onze posterlijsten, fotolijsten, wissellijsten en fotokaders.

Het verschil tussen posterlijsten, fotolijsten en wissellijsten

De waarheid is dat er eigenlijk geen verschil is tussen een posterlijst, fotolijst of wissellijst. Het zijn alleen verschillende termen voor hetzelfde ding: een praktische en stijlvolle oplossing om jouw posters, foto’s of schilderijen aan de wand te hangen.

Wij hebben ook een ouder woord: kaders en fotokaders, maar deze termen zijn vandaag niet even gebruikelijk.

Om het makkelijk te houden gebruiken wij liever de meest voorkomende term, fotolijsten.

Fotolijsten

Het werkelijke verschil tussen fotolijsten

Als er nou geen verschil is tussen een posterlijst, fotolijst, kader, fotokader of wissellijst, zijn er dan grote verschillen tussen een lijst en een lijst? Hieronder noemen wij wat keuzes waar je aan moet denken als je een fotolijst koopt.

Maat van de fotolijsten: Er is een overvloed aan standaardmaten van fotolijsten, alles van 6x9 cm tot 100x140 cm. En als juist jouw maat niet vindt kan je altijd een fotolijst op maat bestellen.

De vorm van de fotolijsten: In ons assortiment zijn er vierkante fotolijsten, rechthoekige fotolijsten en ovale fotolijsten. Bovendien zijn er ook kant-en-klare collagelijsten voor jij die in een keer meerdere foto’s wil ophangen.

Materiaal van de fotolijsten: Een natuurlijke fotolijst van hout, een stijlvolle fotolijst van metaal, een elegante fotolijst van alpaca of een moderne fotolijst van composiet? Kies het materiaal wat het beste bij jouw interieurstijl past.

Glas van de fotolijsten: Er zijn ook verschillende soorten glas om uit te kiezen. Je kan jouw fotoljist met echt glas oftewel floatglas, dit houdt strakker glas in met betere lichtkwaliteiten. Je kan ook voor plexiglas kiezen, of de populaire variant antireflexglas die is behandeld om reflecties te ontwijken die ervoor kunnen zorgen dat het motief verdwijnt wanneer het licht erop staat. 

Kleuren van de fotolijsten: Fotolijsten zijn er in alle mogelijke kleuren! Het eerste waar je aan denkt is misschien een fotolijst in het zwart, wit of een klassieke goudgekleurde of van natuurlijk hout. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren, onder anderen groen, blauw, turkoois, paars en oranje. Kies een kleur die of samenkomt met het kleurenpalet in jouw interieur, of een kleur die op een smaakvolle manier afsteken en effectvolle contrasten in jouw huis creëren.

Details van de fotolijsten: Een strakke of stijlvolle fotolijst of een fotolijst met elegante versieringen? De keuze hangt af van jouw interieurstijl en smaak.

Tijd om een fotolijst te kiezen!

Nu heb je misschien wat meer informatie gekregen voor wanneer je de keuze van fotolijst moet maken, en vooral weet je nu het verschil (of eerder de gelijkenis) tussen posterlijsten, fotolijsten, wissellijsten en fotokaders.

Check ons enorme assortiment fotolijsten hier!