Vind een mooie posterwand

Hier presenteren we onze geweldige posterwanden & perfecte paren die je kunt gebruiken als inspiratie wanneer je je huis wilt inrichten met onze nieuwe posters. Klik op de afbeelding om de hele posterwand of losse exemplaren te kopen. Wil je tips voor het creëren van een posterwand? Dan hebben we een gids voor je samengesteld over hoe je zelf een  posterwand » kunt maken.

Posterwand - inspiratie en tips!

Hier vind je inspiratie en tips voor een geslaagde posterwand! Onze kant-en-klare pakketten zijn speciaal ontworpen voor wie een mooi ontwerp met posters aan de muur wil hangen, die op verschillende manieren iets extra's toevoegen wanneer je ze combineert. Door één van deze pakketten te kiezen bespaar je tijd en hoef je niet zelf afbeeldingen en lijsten te matchen. In het pakket vind je een aantal van onze populairste posters en lijsten. De pakketten zijn gesorteerd op de ruimte in je huis waar ze het beste passen. Zo zijn er voorbeelden van posterwanden voor alle mogelijke interieurs en persoonlijkheden.

Heb je een vraag over onze pakketten of heb je andere afbeeldingen of lijsten op onze site gevonden waar je graag een posterwand mee zou willen maken? Neem dan contact op met onze klantenservice! We willen iedere klant een zo goed mogelijke persoonlijke service bieden zodat iedereen tevreden is met zijn of haar aankoop.

Hoe jouw posterwand eruit komt te zien is natuurlijk helemaal aan jou, maar er zijn wel een paar richtlijnen waar je rekening mee kunt houden zodat alle posters bij elkaar passen. We beginnen met een aantal tips waarmee het plaatsen ervan zo makkelijk mogelijk wordt.

Zo ga je te werk

Tavelvägg

Plaats de posters en wanddecoraties op de vloer en verwissel ze van plek totdat ze precies zo liggen zoals je ze aan de muur zou willen. Maak er een foto van en gebruik deze als hulpmiddel. Nu komen we bij de muur. De handigste manier om rechte lijnen te maken is om een laserwaterpas te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook meten met behulp van bijvoorbeeld een touwtje dat je met een nietje aan de muur bevestigt. Gebruik altijd de schroeven of spijkers die geschikt zijn voor de muur. Voor een houten muur heb je vaak spijkers nodig, terwijl je voor een gips- of betonmuur juist schroeven met bijpassende pluggen nodig hebt.

Orde en netheid

Een van de meest gebruikelijke manieren om de posters te arrangeren is om ze in een horizontale lijn te plaatsen. Bepaal of je de posters langs de boven- of onderkant op een rechte lijn wilt plaatsen of dat de rechte lijn door het middel van de posters moet lopen. Deze methode is het meest geschikt voor middelgrote of grote posterarrangementen. Het resultaat is georganiseerd, symmetrisch en stijlvol!

Voor een kleinere versie kun je de posters in een creatieve, opvallende vorm rangschikken. Je kunt posters met verschillende afmetingen combineren zodat ze samen een uitgebalanceerd patroon vormen. Voor meer eenheid kies je voor lijsten van dezelfde kleur, maar je kunt wel experimenteren met verschillende vormen. Je kunt ook een vierkante of rechthoekige posterwand creëren met lijsten in dezelfde kleur. Kies dan ook voor vierkante of rechthoekige lijsten zodat het effect extra stijlvol wordt in een grotere vorm. De buitencontouren moet recht zijn, maar binnen het vierkant of de rechthoek kun je zelf kiezen hoeveel ruimte je tussen de lijsten wilt hebben. De vierkante of rechthoekige vorm is altijd mooi, ongeacht de grootte van het geheel.

Een gezellige drukte

Een meer dynamische vorm vereist wat meer planning. Met deze techniek combineer je verschillende afbeeldingen, lijsten in verschillende kleuren en vormen en verschillende wanddecoraties en zo creëer je orde in de chaos. Het mooiste effect bereik je wanneer je de lijsten langs loodrechte lijnen plaatst en ervoor zorgt dat ze symmetrisch hangen. Kies voor lijsten met dezelfde vormen die je op gelijke afstand van elkaar hangt. Een ronde of ovale decoratie kun je in het midden hangen. Kies een thema, afhankelijk van de kamer waarin je deze posterwand maakt, bijvoorbeeld de keuken of de kinderkamer. Houd er rekening mee dat je voor de verschillende vormen vaak een grotere muur nodig hebt.

Maak het jezelf makkelijk

Posters

Tot slot een tip voor wie niet zo goed is in plannen, meten en boren: maak gebruik van een lijstenplank! Het kost natuurlijk

een beetje werk om een lijstenplank op te hangen, maar daarna kun je snel en makkelijk je posters, foto's en andere decoraties wisselen zonder dat je de hele muur hoeft te verbouwen. Een regel om ervoor te zorgen dat deze optie zo mooi mogelijk wordt, is dat je de lijstenplanken op gelijke afstand van elkaar hangt. Zorg ervoor dat ze ook recht naast elkaar hangen. Kies planken in dezelfde kleur en zorg ervoor dat het kleurenschema matcht met dat van de muur.

Combineer moderne posters, foto's, oude affiches, kandelaars en spiegels voor je posterwand. Het leuke is dat je al je favorieten kunt combineren en er een mooi geheel van kunt maken.

Tips voor je posterwand »

Succes!