Wat is het verschil tussen mat en glanzend fotopapier?

Wil je foto's laten vergroten of afdrukken? Goed idee! Maar nu moet je de volgende beslissing nemen: welk fotopapier kies je - mat, halfmat of glanzend? Hieronder vertellen we meer over welk type fotopapier het meest geschikt is voor jouw doeleinde.

Het laten afdrukken of vergroten van foto's is een leukere manier om ze te bewaren, dan dat ze gewoon in het album van je mobiel of in een map op je computer staan. Fotoalbums maken die makkelijk te pakken en georganiseerd zijn is vaak leuker om doorheen te bladeren, zowel voor jezelf als anderen. Net als het inlijsten en ophangen van je foto's aan de muur is het maken van een fotoalbum een stijlvolle manier om je mooiste herinneringen te bewaren. Maar welk type fotopapier is nou het meest geschikt voor wat?

Standaard fotopapier van de hoogste kwaliteit

Ons standaard fotopapier is van het bekende Hahnemühle, wereldleider op het gebied van fotopapier, en is van zeer hoge kwaliteit.

Halfmat fotopapier - voor het inlijsten van je foto's

Als je je foto in wilt lijsten raden we in de meeste gevallen aan om te kiezen voor halfmat fotopapier. Het halfmatte fotopapier dat wij gebruiken - Photo Luster 260 g - is perfect voor alle soorten motieven en geeft je foto mooie kleuren en contrasten.

Glanzend fotopapier - voor fotoalbums

Het glanzende fotopapier dat we gebruiken - Photo Glossy - is een stevig 290 g papier van hoge kwaliteit. Dit soort fotopapier geeft je foto's een glanzend oppervlak met veel leven en glans; een perfecte keuze voor foto's die je in een fotoalbum wilt plaatsen. Glanzend fotopapier zoals dit is echter niet geschikt voor het inlijsten van je foto's; deels omdat het veel reflecties creëert en deels omdat glanzende foto's vast kunnen komen te zitten aan het glas van de fotolijst.

Fine Art - voor artistieke vergrotingen

Als je een mooi kunstwerk hebt, een artistieke foto of misschien een bepaalde geliefde fotoherinnering die je meer intensiteit en een prachtige diepte wil geven, dan is er de papieroptie Fine Art in drie varianten.

Fine Art - Bamboo 290 g

Bamboo 290 g is 's werelds eerste fotopapier dat gemaakt is van bamboevezels. Dit Fine Art-alternatief heeft een mat oppervlak en geeft je foto's een uniek gevoel en wat warmere tinten.

Fine Art - Photo Rag 308 g

Dit fotopapier is gemaakt van 100% katoen, wat je foto een mooi, mat oppervlak en imponerende diepte geeft. Photo Rag is een van de meest populaire opties voor vergrotingen en is ideaal voor zowel zwart-wit als kleurrijke foto's.

Fine Art - German Etching 310 g

Wit kunstenaarspapier met een oppervlak met een fijne structuur gemaakt van 100% alfacellulose, waardoor het motief er bijna als een schilderij uitziet. Een zeer effectief alternatief dat je motief veel gevoel en karakter geeft.

Tijd om het fotopapier te kiezen!

Dus, welk fotopapier moet je kiezen voor je motief? Wij vatten het kort samen:

Photo Luster 260 g - halfmat en kwalitatief fotopapier dat perfect is voor foto's die je in wilt lijsten.

Photo Glossy 290 g - glanzend en kwalitatief fotopapier dat het meest geschikt is voor foto's die je in een fotoalbum wilt plakken.

Fine Art-papier - drie varianten van mat fotopapier die kunstmotieven of foto's een mooie diepte en extra gevoel geven.

Bestel je foto's online

Hier kun je je foto's af laten drukken en laten vergroten - eenvoudig en snel!