Het gezicht achter de afbeelding: maak kennis met vormgever Sanny

”Creatief bezig zijn is een soort therapie voor mij”

Sanny komt oorspronkelijk uit Finland, maar woont al ongeveer 6 jaar in Zweden. Tegenwoordig woont ze samen met haar verloofde, hond en twee konijnen in een appartement in Gävle. Al sinds haar tienerjaren is ze geïnteresseerd in kunst en vorm en door de jaren heen heeft heeft Sanny meerdere kunstvormen beoefend. Sinds een paar maanden is ze - tot onze grote vreugde - ook begonnen met grafisch vormgeven.

Kunststijl: grafisch, rustig en zacht

Sanny's kunst bestaat uit grafische motieven met zachte lijnen en subtiele, rustige kleuren. De motieven zijn vaak geïnspireerd door vrouwen en tot haar verzameling behoren onder andere Twiggy en Frida Kahlo.

Posters met grafische afbeeldingen

Een aantal van Sanny's motieven worden in onze webwinkel als posters verkocht.

Van idee tot voltooid werk

Het proces van het maken van de kunst kan verschillen, afhankelijk van of Sanny een duidelijk idee heeft, of dat ze gewoon haar pen op papier zet en begint met creëren.

"Soms heb ik een specifiek idee, maar meestal begin ik gewoon met het tekenen van lijnen op een leeg vel en zie ik wat het uiteindelijk wordt. Ik luister altijd naar muziek als ik aan het tekenen ben en 90% van de tijd luister ik naar rustige, melancholische muziek", vertelt ze.

Net zoals veel andere kunstenaars is ook Sanny laat in de avond of 's nachts het meest creatief.

"Soms als ik al in bed lig en niet kan slapen, sta ik op om iets te gaan maken", zegt ze.

Andere kunstvormen 

Sanny is al lang geïnteresseerd in het maken van dingen en grafische vormgeving is niet de enige kunstvorm die Sanny beoefent.

"Creatief bezig zijn is een soort therapie voor mij. In mijn tienerjaren fotografeerde ik vrij veel en ik schilderde ook veel met acrylverf. Ook zilversmeden is een kunstvorm die ik erg leuk vind, en ik heb dan ook een kleine smederij thuis waar ik zilveren sieraden maak", vertelt ze.

Vrijwel alles zelf geleerd

Sanny koos voor de richting media op de middelbare school. Daar leerde ze een aantal van de basisprincipes van het materieel dat ze tegenwoordig gebruikt.

"Je zou kunnen zeggen dat school de interesse wekte, maar dat het meeste dat ik vandaag de dag kan zelf aangeleerd is", zegt ze.

 

Als je meer van Sanny's kunst wilt zien, dan kun je haar volgen op Instagram @sanny.ai

Bekijk hier alle posters met de motieven van Sanny!