Een LP-omslag inlijsten

Een perfecte manier om je huis persoonlijk en uniek te maken, met bijvoorbeeld een eigen poster of waarom niet een hele posterwand?

LP-HoezenHoor jij bij de groep mensen die het moeilijk vindt om dingen weg te gooien? We associëren spullen vaak met gevoelens en herinneringen en het kan daarom emotioneel zijn om ze weg te doen. Denk jij ook vaak "je weet maar nooit of ik dit nog eens nodig ga hebben”?

Ongeacht de reden, er zijn natuurlijk meer en minder productieve manieren om met verzamelde spullen om te gaan. Ze gewoon ergens wegstoppen en stof laten vangen is bijna nooit de beste manier.

Als LP-hoezen tot die berg met spullen hoort die jij de afgelopen jaren hebt verzameld, dan hebben we een goede tip voor je: lijst ze in!

Natuurlijk zijn die oude hoezen van je grijsgedraaide langspeelplaten heel speciaal voor je. Soms is het al genoeg om alleen maar naar ze te kijken, en dan horen we de muziek weer en dromen we weg naar herinneringen die we eraan hebben.

Kies de lijst zorgvuldig

Door je LP-hoes in te lijsten, krijg je deels een mooi en persoonlijk interieurdetail dat absoluut de start van veel interessante gesprekken kan zijn. Ook kun je op die manier de hoes elke dag bekijken, zonder dat je eerst het stof eraf hoeft te blazen.

Het allermooiste is natuurlijk om je hoes in te lijsten in een lijst van hetzelfde formaat, dat wil zeggen een vierkante lijst. Dan past de lijst namelijk goed om de hoes en wordt het een mooi detail dat de hoes alleen maar versterkt. Als je een lijst wilt die de afbeelding van de hoes versterkt, kies dan een lijst in een kleur die niet helemaal bij de hoes past. Als je daarentegen wilt dat de lijst niet opvalt, kies dan voor een kleur die dichtbij de kleur van de hoes ligt.

Bedenk ook of je een lijst wilt met een simpele en discrete rand of een lijst met een brede en versierde rand. Dit heeft een grote invloed op het uiteindelijke uiterlijk van je hoes.

Varieer en combineer

Heb je veel LP-hoezen die je in wilt lijsten? Koop dan meerdere lijsten, of wissel af en toe de hoes. Je kunt ook een hele posterwand maken met ingelijste hoezen - op die manier kun je veel hoezen op een klein oppervlak hangen. Ook al bevatten posterwanden meestal lijsten van verschillende afmetingen, er is natuurlijk niemand die je tegenhoudt om toch een wand te creëren met allemaal identieke lijsten. De verschillende afbeeldingen op de hoezen zorgen ervoor dat de muur alsnog interessant en sprekend wordt.

Een laatste tip is om de hoezen in stukken te knippen en alleen de voorkant in te lijsten - alleen als je niet té verknocht bent aan de hoezen en ze intact wilt houden, natuurlijk. Anders kan het zijn dat de hoes een beetje dik is. Dit kan het lastiger maken de hoes in te lijsten en de achterkant van de lijst dicht te maken.

In ons assortiment vind je heel veel soorten lijsten met een geschikt formaat (32x32 cm) voor als je op zoek bent naar een manier om je LP-hoes in te lijsten. Kies uit verschillende kleuren en stijlen.