Scrapbooking - Een creatief tijdverdrijf

Wil je iets creatiefs doen en tegelijkertijd een heel leuk decoratie item in huis krijgen? Bekijk dan onze nieuwe Coffee Table Photo Albums van KAILA, deze zijn perfect voor scrapbooking!

KAILA Coffee Table Photo Albums zijn met textiel beklede fotoalbums ontworpen als een luxueus boek. In het album zit een ringband met 30 zwarte vellen (60 pagina's) van 21x28 cm. Dit betekent dat elke pagina twee foto’s kan bevatten van het gebruikelijke fotoformaat van 11x15 cm met een goede extra marge, of waarop je kleinere foto's en andere decoraties kan plaatsen. Kies op de lege pagina's aan de binnenkant van deze fotoalbums wat je zelf wilt plakken, waardoor je veel ruimte hebt om creatief te zijn en je eigen scrapbook kan maken!

Wat is scrapbooking precies?

Maar wat is scrapbooking precies? Scrapbooking is een Engelse term die wordt gebruikt wanneer je in plaats van alleen foto’s ook je creativiteit de vrije loop laat en een heleboel andere dingen in het album erbij plakt. Het kan bijvoorbeeld versiersels zijn zoals stickers, kleine souvenirs en misschien wil je iets erbij schrijven met een albumpen in een mooie kleur? Het wordt extra leuk als je gaat knippen en plakken met de foto's. In een plakboek oftewel scrapbook worden je mooiste herinneringen op een leuke manier vereeuwigd met mooi knutselwerk.

Naast het eindresultaat is het maken op zich een heerlijk moment. Het kan heel rustgevend zijn om te gaan zitten met een kopje thee, een kaars aan te steken en te werken aan een scrapbook om even tot rust te komen.

Scrapbooking in Coffee Table Photo Albums

Enkele tips om in gedachten te houden bij het maken van je eigen plakboek

De charme van een scrapbook is dat het niet perfect hoeft te zijn. Het kan het mooiste zijn als de creatie spontaan ontstaat en dat blijkt dat je het zelf gemaakt hebt. Er zijn geen regels bij het maken van een plakboek, het is gewoon je eigen verbeelding die de grenzen aan geven. Als je echter niet goed weet hoe je kan beginnen hebben we een paar richtlijnen beschreven die het creatieve proces een beetje vergemakkelijken.

1. Kies een thema voor je scrapbook

Bedenk als eerste waar je het scrapbook mee wilt vullen en begin vervolgens met dat onderwerp. Misschien wil je het album vullen met mooie foto's van de eerste babytijd? Foto's van verschillende vakanties of veel leuke foto's met vrienden? Misschien wil je een bepaald kleurenthema volgen? Bedenk welk thema je wilt volgen en ga dan verder met de volgende stap.

2. Vezamel alle foto’s

Nu het thema bepaald is, is het handig om je afbeeldingen te verzamelen, zodat je aan de slag kunt gaan. Denk na over wat voor soort foto's je wilt plaatsen, misschien wil je gewoon vierkante foto's of foto's in retrostijl gebruiken?

3. Verzamel materiaal

Zodra je weet waarover je het scrapbook gaat maken, kan het leuk zijn om materiaal te verzamelen dat je naast je foto's ook in je plakboek plakt. Wil je je scrapbook vullen met veel reisherinneringen? Dan kan het leuk zijn om de vliegtickets van de reis erbij te plakken. Als je een romantisch scrapbook gaat maken, wil je misschien wat leuke stickers plakken of misschien een mooi gedicht?

4. Test voor het plakken

Voordat je begint met het plakken van alles, is het misschien verstandig om eerst alles klaar te leggen waar je de pagina mee wilt vullen zonder deze direct te lijmen. Als je alles al een keer getest hebt, weet je zeker of het op de pagina past of dat je nog moet knippen of toch nog iets wilt veranderen.

5. Gebruik goede materialen die het creatieproces eenvoudiger maken

Als het gaat om de materialen die je gaat gebruiken, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Het kan handig zijn om het eenvoudig te houden, zoals transparante fotohoekjes die het gemakkelijk maken om de foto’s in het album te plaatsen of een goede lijm voor het plakken. Misschien heb je ook navulpagina’s nodig? Natuurlijk hebben we dat in ons assortiment en nog veel meer. Het is ook belangrijk om rekening te houden met zuurvrije materialen, zodat je foto's op de lange termijn mooi blijven. Bekijk gerust onze volledige assortiment handige accessoires in hier.

Nu ben je klaar voor wat knutselwerk!

Fotoalbum in knusse slaapkamer

Bewaar je fotoalbum op een plaats waar je deze er makkelijk bij kan pakken om lekker in te bladeren. Het mooiste van deze KAILA Coffee Table Photo Albums is hun luxe en trendy ontwerp waardoor ze goed tot hun recht komen als een stijlvol interieurdetail, ongeacht waar je het album mee vult. De albums zijn er in verschillende kleuren en met verschillende tekstafdrukken, dus er is voor elk wat wils, ongeacht de inhoud of het thema in je scrapbook. Je vindt het volledige assortiment KAILA Coffee Table Photo Albums hier!