Speelse posters voor de kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer zal je niet snel zonder een glimlach op je gezicht doen. Een ideaal moment om je kinderlijke geest tevoorschijn te halen en weg te dromen naar een magische kinderwereld. Kinderposters en posters zijn een makkelijke manier om de kinderkamer gezelliger, dromeriger, persoonlijker en speelser te maken - hieronder kun je wat inspiratie opdoen!

Als kinderen nog écht klein zijn hebben ze best al een eigen wil, maar ze hebben misschien nog niet zo'n sterke mening over de inrichting van hun kamer. Dus dan moet je zelf aan de slag en bepalen welke meubels, verlichting, kinderposters en andere decoraties er gaan komen. Als de kinderen wat ouder zijn kan het daarentegen een leuk en gezellig idee zijn om hen zelf (een beetje) te laten bepalen hoe hun kamer eruit komt te zien.

Muurkunst voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinsten zijn schattige motieven, zoals ballonnen, wollige wolken en schattige, kleine dieren een natuurlijke keuze. Maar ook schattige motieven kunnen stijlvol zijn.

Kinderkamerinrichting - posters voor de kinderkamerOp de linkerafbeelding: Sleeping Beauty & Wait hold this // Op de rechterafbeelding: Elephant With Balloons & Cat With Balloon

De dieren groeien met het kind mee

De schattige, kleine dieren zijn geschikt voor verschillende leeftijden. Kinderposters met olifanten en beren zijn echte klassiekers. En zo ook motieven met giraffen, uilen en konijnen.

Kinderkamerinrichting - posters met olifant en beerOp de linkerafbeelding: Wood elephant Light, Wood elephant Dark & Wood bear // Op de rechterafbeelding: Little drummer

Wie woont hier?

Met persoonlijke posters heb je de mogelijkheid om de kinderkamer echt een eigen twist te geven. Een geboorteposter met de geboortedatum, het gewicht en de lengte van je kind is hier een voorbeeld van. Een naamposter met de naam van je kind en een schattig en bijpassend motief is een ander voorbeeld.

Kinderkamerinrichting - naamposter voor kinderenOp de afbeelding: Owls Birth Poster Pink

Kleine posters voor kleine (grote) kinderen

Dat kleine kinderen grote persoonlijkheden kunnen hebben is geen twijfel over mogelijk. Maar ze zijn toch klein, en daarom kunnen kleine posters ook extra schattig zijn in de kinderkamer. Als een onderdeel van een mooie wandcollage bijvoorbeeld.

Kinderkamerinrichting - knuffels en kinderpostersOp de afbeelding: Rabbits in the Forest & Wood bear

Dromen, interesses en toekomstvisies

Als de kinderen wat ouder zijn is het makkelijker om hun dromen en interesses terug te laten komen in het interieur. Misschien zijn ze, zoals eerder genoemd, zelf geïnteresseerd in het kiezen van hun muurkunst. Misschien heb je wel een toekomstige astronaut in huis?

Kinderkamerinrichting - poster met astronaut

Stijlvolle en speelse patenttekeningen

Posters met patenttekeningen zijn erg stijlvol om aan de muur te hangen. En wie zegt dat een kinderkamer niet stijlvol kan zijn? Een patenttekening van de Batmobile is zowel stijlvol als speels tegelijk!

Kinderkamerinrichting - Modelauto en poster met patenttekening batmobileOp de afbeelding: Patenttekening - Batman - Batmobile 1990 I

 

Bekijk hier ons gehele, brede assortiment met kinderkamerposters voor nog meer inspiratie!